Mit keres a sorozatgyilkos Jason Voorhees szobra egy tó fenekén?

A slasher filmek koronázatlan királya a halhatatlan Jason Voorhees, a Péntek 13 széria visszatérő gyilkosa. Bár azt a legnagyobb rajongók pontosan tudják, hogy eredetileg nem Jason volt a Kristály tavi tábor gyilkosa, hanem az anyja, de a franchise második részétől már (majdnem) mindig ő vadászott a táborlakókra. De mit keres most Jason egy tó fenekén?

A franchise rajongói azzal is tisztában vannak, hogy a visszamaradott kisfiú Jason eredetileg a Kristály tóba fulladt, majd onnan tért vissza, hogy bosszút álljon a táborlakókon. A filmek egyik ikonikus jelenete, amikor Jasont a tó fenekére láncolják, de persze később onnan is kiszabadul.

Ennek állított emléket Doug Klein szobrász, aki megalkotta Jason szobrát. És, hogy stílusos legyen az egész, egy barátjával, Curtis Lahrral egy minnesotai tó fenekére láncolták még 2013-ban. Az egykori bánya helyén található tó közkedvelt kirándulóhely és népszerű búvárkodási terület. Éppen ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor fedezik fel a szobrot a tó fenekén.

Azt viszont a készítők hozzáteszik, hogy Jason csak a tapasztaltabb búvárok számára érhető el, ugyanis elég mélyen van és nem éri meg kockáztatni, ha valaki nem elég járta a merülésben. A szobor nagyjából 33 méter mélyen lebeg a tó feneke felett, a készítők elég részletes leírást adtak arról is, hogy a búvároknak merre kell úsznia, ha meg akarják pillantani. De mivel ebben a mélységben a hideg mellett koromsötét is van, így a sikerhez elengedhetetlen egy lámpa.