A Batgirl társrendezője, Adil El Arbi egy kis betekintést engedett abba, ami lehetett volna, ha a DC szuperhősfilmjét nem törlik el hirtelen.

Az 1989-es Denevérember és az 1992-es Batman visszatér főszerepe után Michael Keaton ismét lehetőséget kapott A sötét lovag szerepében egy új filmben, amelyben Leslie Grace játszotta volna a címszereplő hősnőt. Most Arbi nyilvánosságra hozott egy képet arról, hogyan nézett volna ki ez a találkozás a vásznon.

A fotó Arbi legutóbbi Instagram-sztorijában bukkant fel, és Grace is megosztotta a képet a közösségi oldalán. A filmes a forgatáson látható, mellette Grace és a nagy valószínűséggel teljes jelmezben lévő Keaton.

Keaton most Batman/Bruce Wayne szerepében fog feltűnni a Flash – A Villámban, amelyet a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav csütörtökön megerősített, hogy még mindig készül, és hogy a stúdió "izgatott" a film miatt - annak ellenére, hogy a főszereplő Ezra Millert többször letartóztatták.

A WarnerMedia és a Discovery egyesülését követően az újonnan alakult Warner Bros. Discovery meglepő döntést hozott a Batgirl leállításáról, annak ellenére, hogy a beszámolók szerint 90 millió dollárt fektetett a direkt HBO-Max filmbe, és a film forgatása már áprilisban befejeződött.

"A döntés, hogy nem adjuk ki a Batgirl-t, a vezetőségünk stratégiai váltását tükrözi, ami a DC univerzumot és az HBO Maxot illeti" - mondta akkor a Warner Bros. szóvivője egy közleményben.

A WBD csütörtöki befektetői telefonbeszélgetésén Zaslav tovább magyarázta: "Nem indítunk el egy filmet, amíg az el nem készül. Nem azért indítunk el egy filmet, hogy negyedannyit keressünk, és nem fogunk filmet kiadni, ha nem hiszünk benne".

"Szomorúak vagyunk és sokkoltak a hírek" - mondta Arbi és társrendezője, Bilall Fallah egy közös nyilatkozatban, miután híre ment a Batgirl törlésének. - "Még mindig nem tudjuk elhinni. Rendezőként kulcsfontosságú, hogy a munkánkat megmutassuk a közönségnek, és bár a film még messze nem volt kész, szerettük volna, ha a rajongóknak szerte a világon lehetőségük lett volna arra, hogy a végleges filmet maguk is láthassák és megszerethessék. Talán egy nap meg is fogják."

A WBD most szeretné megtalálni a saját Kevin Feige-jét, aki a Marvel Cinematic Universe élén áll a Disney-nél, hogy készítsen egy "10 éves tervet" a DC szuperhősfilmek számára. A Warner Bros. már korábban is próbálkozott ezzel, de a legtöbb korábban bejelentett projektje nem valósult meg, amíg nem kezdett el inkább az önálló DC-filmekre koncentrálni.