80 Rocketman  (2019)

A Bohém rapszódia jókora löketet adott a zeneipar ikonjainak történetét feldolgozó filmeknek, ezúttal a Sex Pistolson a sor.

Mozifilm készül minden idők legikonikusabb punkzenekaráról, a Sex Pistolsról, ráadásul nem éppen távlati tervről van szó, ugyanis heteken belül megkezdődik a casting a főbb szerepekre.

A projekt vezéralakja Ayesha Plunkett producer, akit elmondása szerint épp a Bohém rapszódia elsöprő sikere győzött meg arról, hogy belevágjon a produkcióba. A terv érdekessége, hogy a főszereplők nem a banda tagjai lesznek, hanem Sex Pistols producere, Malcolm McLaren, az ő szemén keresztül nyerhetünk majd bepillantást a zenekar történetébe, de Malcolm mellett akkori párjának, Vivenne Westwoodnak is jelentős szerepe volt a punk mozgalomban.

A Bohém rapszódia után sorra jelentik be a zenés nagyjátékfilmeket, a Sex Pistols pedig az egyik, ha nem a legjobb alapanyagot tudja szolgáltatni egy ilyen produkcióhoz. Még az idén mozikba kerül az Elton John életének egy szakaszát feldolgozó Rocketman Taron Egerton főszereplésével, de a közelmúltban vált hivatalossá, hogy David Bowie és Celin Dion is megkapja a saját mozifilmjét. Meglepődnék, ha a következő hetekben és hónapokban nem folytatódna a tendencia, eközben pedig kíváncsian várjuk, ki melyik ikonikus zenész lesz Hollywood következő kiszemeltje.