Nagyot zuhant az Öngyilkos osztag, siker a Virsliparti!A kép forrása: comicbook.com

Bár a Warner képregényadaptációja megőrizte első helyét, beigazolódtak a jóslatok.

Az előzetes jóslatoknak megfelelően a premierhétvégéhez képest óriásit zuhant a sokak számára csalódást keltő DC/Warner-mozi, az Suicide Squad - Öngyilkos osztag. Ugyan a produkció 43,8 millióval zárta a hétvégét Észak-Amerikában,  és ezzel megszerezte a bevételi toplista első helyét, bevételei 67,3 százalékot zuhantak a múlt hétvégéhez képest. A stúdiót úgy tűnik, ismét csak a nemzetközi piac fogja kihúzni a bajból, ugyanis a vitatott minőségű produkció világszerte már 242 milliót kaszált, összbevételei pedig meghaladják 465 milliót.

A további dobogós helyeket hamarosan nálunk is debütáló produkciók szerezték meg. Remekül kezdett Seth Rogen korhatáros animációs filmje, a Virsliparti, mely 33,6 millióval zárta a hétvégét, miközben költségvetése 'mindössze' 19 millió volt, és számos nemzetközi piacon még be sem mutatták. A film ráadásul kiérdemelte a kritikusok elismerését is, a RottenTomatoes-on jelenleg 82 százalékon áll.

Visszafogottan nyitott azonban a Disney családi látványfilmje, az Elliott, a sárkány, mely 65 milliós büdzséje mellé a premierhétvégén 21,5 milliós bevételre tudott szert tenni. A stúdiónak nem maradt más reménye a bukás elkerüléséhez, mint a nemzetközi terjesztés és az, hogy a kritikusok pozitív fogadtatása (86 százalék a Rottenen), új nézőket vonzz majd be a termekbe a következő hetekben.

A Hugh Grant és  Meryl Streep nevével fémjelzett vígjáték, a hamarosan nálunk is debütáló Florence - A tökéletlen hang a maga 6,6 milliójával mindössze a nyolcadik helyet szerezte meg.