'Napokon át erőszakolt': Az Oscar-díjas Paul Haggis vádlója felkavaró részleteket közölt

A hétvégén Olaszországban őrizetbe vették Paul Haggis Oscar-díjas forgatókönyvírót, akit szexuális bántalmazással vádolnak.

Az értesülések szerint Haggis az Allora Festre érkezett Ostuni városába, ahol mesterkurzust tartott volna. Egy nő azzal vádolta meg a forgatókönyvírót, hogy két napon keresztül rendszeresen megerőszakolta őt, majd némi pénzzel kivitte őt a helyi reptérre. Az Associated Press értesülései szerint a hölgy angol állampolgár, akivel már ismerték egymást Haggisszel.

Haggis ügyvédje elutasítja a vádakat, a forgatókönyvírót egyébként korábban négy nő is szexuális erőszakkal vádolt meg. “Úgy volt, hogy együtt dolgozunk majd, de ehelyett vasárnap estétől szerdáig többször is megerőszakolt” - olvasható a hatóságok jelentésében.

A nő elmondta a nyomozóknak, hogy a férfi ezután elvitte őt a brindisi repülőtérre, ahol a hajnali órákban pénzzel, de jegy nélkül magára hagyta. A rendőrség jelentése szerint a hölgyre az egyik légiutas-kísérő talált rá zaklatott állapotban. “

A további jelentések szerint a nőt egy repülőtéri klinikán megvizsgálták, majd kórházba szállították további kezelésre és pszichológiai tanácsadásra. A hatóságok szerint a nő többször szenvedett el nemi erőszakot, köztük egy olyan brutálisat, hogy képtelenné vált a szexre.

Az olasz hatóságok elmondták, hogy vizsgálják Haggis szállodájának és a repülőtérnek a kamerafelvételeit, amelyek igazolhatják a vádakat. A férfit a helyi hatóságok őrizetbe vették, egy éjszakát töltött a Brindisiben, majd házi őrizetbe helyezték. Mindeközben Haggis családja is megérkezett, akik továbbra is kiállnak a férfi ártatlansága mellett.