Húsz évvel az eredeti Bajos csajok után idén új filmmel jelentkezik az eredetit is megálmodó Tina Fey. Míg az eredeti mozi inkább egy könyv, az új Bajos csajok már egy a Broadwayen sikerrel futó musicalt vesz alapul. De a lényeg változatlan, ismét egy fergeteges vígjátékra készülhetünk a mozikban!

A Bajos csajok története nem sokat változik, a főhős most is Cady Heron, aki tizenhat éves korában költözik vissza Afrikából Amerikába az édesanyjával. Itt beiratkozik egy teljesen átlagos gimnáziumba, ahol hamar rájön, hogy az afrikai dzsungel még békésebb hely, mint egy gimi. A suliban előbb megismerkedik egy kívülálló lánnyal, aki körbe vezeti és felvázolja a helyi hierarchiát, majd óva inti a „plasztikoktól”. Ők azok a lányok, akikért minden fiú oda van, ők azok, akik állandóan kavarnak és lényegében irányítják a suliba járók életét. Cady hamarosan maga is a plasztikok bűvkörébe kerül, akik bosszút esküsznek ellene, amiért a csapat vezére, Regina George volt pasijával kavar.

Egy tipikus tini-vígjátékról van tehát szó ezúttal is, ami húsz éve kiválóan működött. A jelek szerint most is vevők rá az emberek, ugyanis a hírek szerint az amerikai premier óta eltelt bő egy hónapban a bevételek átlépték a 100 millió dollárt, ami összevetve a 36 milliós forgatási költségekkel nyugodtan nevezhető sikernek.

A rendezői széket Samantha Jayne és Arturo Perez Jr. párosa foglalta el, akik Rosalind Wiseman könyve és Tina Fey forgatókönyve alapján dolgoztak. A fontosabb szerepekben Angourie Rice, Reneé Rapp, Auli'i Cravalho, Christopher Briney, Jenna Fischer, Busy Philipps és Tina Fey látható. A filmben az eredeti mozi főszereplője, Lindsay Lohan is feltűnik egy cameo erejéig.