A héten érkezik a hazai mozikba is a Ridley Scott legújabb filmje, a Napóleon. Bár az előzetesen megjelent kritikák rendkívül pozitívan fogadták a produkciót, néhány vélemény azonban némileg árnyalja ezt a képet, amelyekre Scott keményen is reagált.

Noha Peter Bradshaw, a The Guardian kritikusa öt csillagra értékelte a Napóleont, a francia GQ magazin “ügyetlennek, nem túl természetesnek” írta le a filmet, amelynek “humora erőltetett”, a francia karakterek pedig amerikai akcentussal beszélnek.

Ahogy azt a BBC felidézte, más francia kiadványok is célkeresztbe vették Scott legújabb alkotását. A Le Figaro című napilap szerint a filmet egyenesen át kellene nevezni Barbie és Ken a birodalom idején-re. Patrice Gueniffey Napóleon-életrajzíró pedig a Le Point magazinnak azt nyilatkozta, hogy Scott "nagyon franciaellenes és nagyon britbarát" átírást készített a történelemről.

“A franciák még magukat sem szeretik. A közönség, amelynek megmutattam Párizsban, imádta” - reagált minderre Ridley Scott a BBC magazinnak adott interjúban. A valósághoz viszont az is hozzátartozik, hogy már a párizsi bemutató után is akadt néhány keményebb kritikai felhang.

 A Variety filmkritikusa, Peter Debruge kritikájában "felfújtnak" nevezte a filmet, majd megjegyezte, hogy Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby párosa egyszerűen “intrikus” a nagyvásznon.

A Napóleon november 23-án érkezik a magyarországi mozikba, a film főszerepeiben Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby mellett Tahar Rahim, Ludivine Sagnier, Alfredo Tavares, Paul O'Kelly, Ben Miles és Ian McNeice lesznek láthatók.

64 Napóleon  (2023)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»