Natalie Wood tragikus halála, mely máig kísérti Hollywoodot

Tegnap volt negyven éve, hogy Natalie Wood, Hollywood ünnepelt sztárja tragikus körülmények között életét vesztett. Az ő halálának története egyike a Hollywood nagy rejtélyeinek, de ki is volt ő és mit lehet tudni élete utolsó perceiről?

Natalie Wood már Amerikában született 1938-ban de orosz bevándorlók gyermekeként látta meg a napvilágot. Már egészen pici gyermekként meglátták benne a színészi tehetséget, így már 4 évesen megkapta első filmes szerepét. Szülei – főleg édesanyja azonnal megérezte a nyomorból való kitörés lehetőségét, és ettől kezdve a lánya karrierjének felépítésének szentelte az életét.

Ez persze nem feltétlenül jelentette a legboldogabb gyermekéveket, hiszen gyermekként húsz filmben is szerepelt. A nagy áttörést és a hírnevet végül az 1947-es Csoda a 34. utcában című karácsonyi mozi hozta el számára. Később olyan filmekben szerepelt, mint a Haragban a világgal, a West Side Story vagy a Most és mindörökké.

Magánélete sem feltétlenül volt a legboldogabb, már 19 évesen férjhez ment a nála több évvel idősebb Robert Wagnerhez, de alig öt év után már el is váltak. Házasságukról rengeteg pletyka és találgatás látott napvilágot annak idején. Később férjez ment Richard Gregsonhoz, de ez a házasság még rövidebb ideig tartott. A sors fura fintora, hogy néhány évvel a második válása után újra férjhez ment, méghozzá első férjéhez, ismét Robert Wagnerhez!

Második házasságuk már jóval hosszabb ideig tartott, de valószínűleg nem volt sokkal boldogabb az elsőnél. Így jutottunk el 1981-ig, és addig a tragikus őszi napig. Natalie Wood, Robert Wagner és a pár barátja, Christopher Walken egy hajón tervezték megünnepelni a hálaadást. A hajó kapitánya Dennis Davern volt. Hogy pontosan mi történt a hajón, azt valószínűleg már soha nem fogjuk megtudni, de több teória is napvilágot látott az évtizedek során.

Ami biztos, hogy Natalie Wood rejtélyes körülmények között a hajóról a vízbe esett és végül megfulladt. De miért nem mentették ki? Több furcsa körülmény is magyarázatra szorul. Egy közeli hajó egyik utasa azt állította, hogy hallott egy nőt a közelben segítségért kiáltozni, de percekkel később ez abbamaradt.

Egyes vélemények szerint Natalie Wood a hajóhoz kötött csónakkal akarta elhagyni a hajót, amikor erősen ittas állapotban megszédült és a vízbe zuhant, majd a ruhája túl nehéz lett a víztél és ez lehúzta a mélybe. Dennis Danver később azt vallotta, hogy hallotta aznap veszekedni a színésznőt és a férjét. Egyes teóriák szerint a színésznő halálát Robert Wagner rendezte meg a megromlott viszonyuk miatt.

Bizonyítani sosem tudták a bűnösségét, mivel a halottkém is a fulladást állapította meg a halál okaként, illetve a szervezetében talált nagy mennyiségű alkoholra is kitért jelentésében. Ezek alapján balesetként könyvelték el az esetet, de sokan vannak, akik szerint ennél sokkal súlyosabb dolgok történtek aznap azon a hajón...