Liam Neesont ki akarják töröltetni a saját filmjéből

Nem igazán indul jól a hét Liam Neesonnak – a színész ugyanis nemrég interjút adott a Dermesztő hajsza kapcsán, amikor feltették neki azt a kérdést, hogyan készül fel a bosszúfilmes szerepeire. A színész sok olyan filmben játszik főszerepet, ahol karakterét elragadja az indulat, és véghez viszi bosszúját.

A színész előhozott egy negyven évvel ezelőtti esetet, amikor egy barátját megerőszakolták – benne pedig igazi bosszúvágy ébredt, és ez arra sarkallta, hogy a város fekete részére menjen, ahol csak arra várt, hogy valaki belekössön, ő pedig nekimehessen és megölhesse.

A színész azóta persze megpróbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, de nem sok sikerrel, sőt, csak egyre ront a helyzetén. A közvélemény számára ugyanis feketén-fehéren megnyilatkozott arról, hogy rasszista.

Sokan egyenesen azt követelik, hogy digitálisan töröljék ki a színészt a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körülből, az interneten pedig áradnak a tweetek, kommentek és bejegyzések, amelyek rasszistának, bigottnak, elfogadhatatlannak és szégyenletesnek tartják a színész megjegyzését.

Ezzel ellentétben természetesen azok is sokan vannak, akik a védelmükbe veszik a színészt, és próbálják árnyalni, illetve tompítani az erősre sikeredett történetét. Ilyen személy többek között a színészt jól ismerő Whoopi Goldberg is, aki biztosan állítja, hogy a színész nem a bőrszíne alapján ítéli meg az embereket.

Az egyre dagadó botrány most mindenesetre ott tart, hogy a stúdió törölte a Dermesztő hajsza minden vörös szőnyeges eseményét – és várnak. Hogy mi a helyzet tökéletes kezelése, arra még nem érkezett javaslat.