Scarlett Johansson és Joaquin Phoenix 2013-ban megjelent A nő című filmben játszottak együtt, de ha valakinek egyáltalán nem rémlene, hogy két sztárnak lett volna közös jelenete, az egyáltalán nem véletlen.

Spike Jonze rendezésében Johansson ugyanis csupán a hangját kölcsönözte egy mesterséges intelligenciának, így a film egyik legbizarrabb jelenetének számíti, amikor a Phoenix által alakított Theodore szóban szexuális kapcsolatot létesít a Samanthával.

“Megpróbáltunk végigcsinálni egy felvételt, és ő, mintha elvesztette volna a fejét. Elhagyta a stúdiót. Szünetre volt szüksége” - mesélte a színésznő a Fotel Expert című podcast legutóbbi műsorában.

“Az ember nem akarja hallani a hangját soha. Semmiképp sem akarod hallani, hogy milyen hangod is van orgazmus közben. Határozottan nem akarod hallani, hogy milyen hangod van egy álorgazmus közben. Ez nagyon undorító. Annyira bizarr volt” - tette hozzá a színésznő.

A nő című film végül elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat, mindemellett pedig a legjobb filmnek járó kategóriában is jelölték.

Joaquin Phoenix a Disappointment Blvd, a Napóleon és a Joker 2-ben lesz látható, míg Johansson az Asteroid City és a Project Artemis című produkciókban tér vissza.