Jeffrey Dahmer egyik áldozatának édesanyja felszólalt a Netflix jelenleg legsikeresebb sorozat, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori ellen.

Shirley Hughes, az Evan Peters (galériánkban) által alakított Jeffrey Dahmer áldozatának, Tony Hughesnak az édesanyja a The Guardiannek elmondta, hogy nem látta a sorozatot teljes egészében, de az események egyszerűen "nem így történtek".

“Nem értem, hogyan tehetik ezt. Nem értem, hogyan használhatják a nevünket, és hogyan tehetnek ki ilyen dolgokat” - nyilatkozta Shirley Hughes.

A sorozat cselekményében Dahmer kegyetlen módon végez a hallássérült Tonyn, akit feldarabol, majd megfőzi és elfogyasztja a máját. A történet azt is bemutatja, ahogy Tony a nem megfelelő gyógyszeres kezelés következtében elveszíti a hallását, majd ahogy évekkel később Dahmer “segítséget” ajánl fel.

Az AP értesülései szerint Shirley részt vett Dahmer 1992-es tárgyalásának minden napján. A tárgyalás idején Shirley polgári bírósági ítéletet nyert, amely több mint 10 millió dollárt ítélt meg a számára.

A tárgyalás során Dahmer beismerte, hogy 1978-tól kezdve 17 férfit és fiút ölt meg. 1992-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Két évvel később, 34 éves korában egy rabtársa agyonverte. 

A sorozat jelenleg a Netflix egyik legnépszerűbb tartalmának számít, noha többen felszólaltak ellene, köztük az áldozatok hozzátartozói és az LMBTQ közösség tagjai is.