Nem lesz több Trónok harca spin-off – az új évad 2019 első felében érkezik

Az amerikai tévékritikusok szervezete most tartja idei sajtókörútját, ami alatt végiglátogatják a nagyobb tévécsatornákat, és lehetőleg minél több hasznos információt próbálnak belőlük kihúzni a jövőre vonatkozóan. Természetesen nincsen könnyű dolguk, amióta megnőtt a sorozatok renoméja, hiszen a tévénél is ugyanúgy dívik a titkolózás, mint egy-egy szuperprodukciónál.

Márpedig az HBO zászlóshajója, a Trónok harca sok tekintetben vetekszik egy klasszikus, egész estét filmmel: a filmtörténet egyik legdrágább és megösszetettebb sorozatáról beszélünk, ami dollármilliókat és díjesőt hozott a csatornának, és a történelem legnézettebb tévéműsorává avanzsált az elmúlt hét évben. Nem csoda, ha Casey Bloys, az HBO programigazgatója nem igazán volt bőbeszédű a sorozattal kapcsolatban, amelynek jövőre érkezik az utolsó évada.

Bloys csak annyit mondott, hogy valamikor 2019-ben lesz a premier, aminek semmilyen új információtartalma nincs – majd némi nyaggatásra hozzátette, hogy az év első felében. Úgy 6 hónappal kerültünk közelebb a megoldáshoz, de pontos infót – azt nem adott.

Viszont kiderült az  - rajongók számára minden bizonnyal szomorú hír is -, hogy a csatorna egynél több spin-offot nem tervez a sorozatból. Azt a bizonyosat pedig majd az impozáns portfólióval rendelkező Jane Goldman írja majd a csatornának George R. R. Martinnal közösen, és évezredekkel a jelenleg játszódó cselekmények előtt játszódik majd – azaz azoknak is csalódniuk kell egy picit, aki szívesen látná viszont a még életben lévő, vagy láb aló már rég eltett karaktereket. Ez a produkció valószínűleg nem érkezik 2020 előtt, mert még nincs rendező és nincsenek szereplők, a pilot pedig csak 2019 vége felé készül majd el.

A csatorna tehát nem kapkodja el, hogy a Trónok harca vége után rögtön pótolja valamivel a születendő űrt – vagy épp ellenkezőleg, valami nagyon mást forralnak titokban a kreatívok asztalánál. Tehát ami rossz hír a rajongóknak, az lehet, hogy egy új esély másoknak.