Nem megfelelő a 'kinézete' a filmezéshez, ezt mondták a The Last of Us sztárjának

A The Last of Us sztárja, a 19 éves Bella Ramsey elárulta: azt mondták neki, hogy nem megfelelő a "kinézete" ahhoz, hogy színész legyen, és ami még rosszabb, ezt a "hasznos" tanácsot még gyerekkorában kapta...

A színész, aki nem binárisként azonosítja magát, és a 'they'/'them' semleges névmást használja, leginkább Lyanna, a Mormont-ház acélos gyermekvezérének szerepéről ismert a Trónok harca sorozatban.

"Az egyik első meghallgatásomon azt mondták nekem... A rendezőnek nagyon tetszettem, de nem kaptam meg a szerepet, mert nem volt meg a hollywoodi kinézetem" - mondta a színész, miközben idézőjeleket mutatott - "Ezt mindig is nagyon érdekesnek találtam." - tette hozzá.

És mindez nem csak gyerekkorában esett meg Bellával, hanem a The Last Of Us sugárzása után is. A GQ-nak adott interjújában elárulta, hogy "mindenki" gúnyolta őt online a "szögletes fejéért":

"Olyan kommentet kerestek, ami fájdalmasabb, mint az előző, én meg áltattam magam, hogy csak viccből teszik" - mesélte.

Bella, aki Ellie-t alakítja az HBO sorozatában, a továbbiakban bevallotta: "Bárcsak azt mondhatnám, hogy [már] elég magabiztos voltam ahhoz, hogy ez semmilyen módon ne legyen hatással rám, de ez nem igaz".

A színész elmondta, hogy a trollkodás ellenére büszke a poszt apokaliptikus sorozatban végzett munkájára: "Csak örülök, hogy ezt megtehettem értük, a sorozatért és Ellie-ért. Igazságot akarok neki szolgáltatni."

Ellie karaktere az HBO sikersorozatában Bella egyik kitörési pontja, de messze nem ez az első nagy szerepe a nemileg fluid színésznek, akinek csillaga határozottan felfelé ível, mióta 2016-ban szerepet kapott a Trónok harcában. Mindössze 14 éves volt, amikor először tűnt fel a Trónok harca hatodik évadában, mint Lyanna Mormont, a Mormont-házat irányító, keménykezű tinédzser, aki rettenthetetlen harcosnak és Havas Jon hűséges szövetségesének bizonyul.

A brit színész Az Úr sötét anyagai című sorozatban is feltűnt. Lena Dunham Catherine Called Birdy című filmjében nyújtott alakításáért pedig a legjobb fiatal előadó kategóriában Critics Choice Awards-jelölést érdemelt ki.

Bella négyéves korától kezdett el színészkedni, miután nővérével együtt csatlakozott egy helyi színjátszó csoporthoz. Kezdetben a The Idols nevű helyi színházi csoportban játszottak, majd csatlakoztak a Nottingham's Television Workshophoz, és Bella végül szerepet kapott a GoT-ban. A színész azonban bevallotta, hogy soha nem is gondolt arra, hogy a színészetet főállású karrierré tegye:

"Nem úgy mentem be a Workshopba, hogy színészi karriert akartam csinálni. Nem ez volt az, amit hajtottam. Nagyon hálás vagyok, hogy úgy alakult, ahogy alakult' - mondta - "Nem gondoltam volna, hogy ez a karrier valaha is lehetséges. Még csak nem is gondoltam rá. Az én kis agyamat darabokra robbantotta volna."

Bella azért járt a King's Interhigh online iskolába, mert 'nem élvezte a hagyományos középiskolát, és nem volt boldog', valamint a színészi karrierje miatt - vallotta be az intézmény honlapján 2021-ben.

"Szerintem ez lehetővé teszi az embereknek, hogy azok legyenek, akik valójában, és teret enged az embereknek, hogy azokat a nem akadémiai dolgokat csinálhassák, amiket szeretnek" - tette hozzá Bella.