2020.12.04   szerző: csd   hozzászólások: 0

Ismét izgalmas részlet derült ki Az utolsó Jedik munkálataival kapcsolatban. Rian Johnson filmje heves vitát váltott ki annak idején a rajongók és a kritikusok körében, úgy tűnik azonban, hogy még most is számos megválaszolatlan kérdést hagyott maga után.

A nyolcadik epizód számos izgalmas cameot tartogatott, sokakban felmerült viszont, hogy Yoda mester mellett Anakin Skywalker miért nem tért vissza a történetben. A kérdést végül a Darth Boring nevű profil tette fel a rendezőnek arra  vonatkozólag, hogy a forgatókönyv megírása során egyáltalán felmerült-e ennek lehetősége.

“Tömören válaszolva, a lángoló fa jeleneténél felmerült, de Luke kapcsolata főként Vaderrel volt szorosabb, nem pedig Anakin Skywalkerrel, ez egy sokkal bonyolultabb dolognak tűnt, mint amennyit az a pillanat lehetővé tett volna. Yoda sokkal nagyobb hatású tanárnak számított” - válaszolta Johnson.

A rendező azt is elárulta, hogy Az utolsó Jedik cím végül a saját ötlete volt, amely már a forgatókönyv írása előtt megszületett, ez pedig mederbe helyezte a történet alapötletét.