Melyik volt az a szó, ami 10 év alatt a legtöbbször elhagyta Amerika kapitány száját?

Lassan két éve már, hogy lezárult a Marvel moziverzum harmadik fázisa, de lényegében az első nagy korszaka. Hogy mit hoz a jövő, sikerülhet-e hasonló magasságokba repíteni a következő fázisokat, az jó kérdés. De most egy szórakoztató apróság erejéig tekintsünk vissza a múltba: melyik volt az a szó, ami a tíz év alatt a legtöbbször elhagyta Amerika kapitány száját?

Mielőtt válaszolnánk e kérdésre, tippeljünk az alapján, hogy miről is szóltak az első bosszúálló önálló filmjei. Ezek többnyire a Tél katonájához kötődtek, vagyis Buckyhoz. Az első filmben még mint mentora és társa szerepelt, aki egy küldetés során a halálba zuhant (persze nem, de akkor úgy tűnt). Majd jöttek a folytatások, amikor már a szovjetek felturbózott orgyilkosaként tért vissza. Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy a Bucky volt a legtöbbször kiejtett szó Amerika kapitánytól. De nem.

Az igazság pajzsos őrzője ugyanis a legtöbbször egy másik társát, Tonyt emlegette az elmúlt tíz évben. A felmérésből persze kimaradtak a névelők és a személyes névmások, így az eredmény még reális is lehet. De ettől még érdekes, ugyanis Steve Rogers és Tony Stark csak az első Bosszúállók filmben találkoztak először, igaz, utána több tucatnyi közös jelenetben szerepeltek együtt. És a történetből fakadóan rengeteget vitatkoztak egymással, mivel bár céljaik közösek voltak, az azok megvalósításához vezető útban a legritkább esetben értettek egyet. Ez az Amerika Kapitány: Polgárháborúban a tettlegességig is fajult.

Steve Rogers, az eredeti Amerika kapitány tehát nem Buckyt emlegette a legtöbbször. De az könnyen lehet, hogy az új Amerika kapitány már őt fogja. Mint ismert, a Bosszúállók: Végjáték végén a megöregedett Rogers átadta a pajzsát a Sólyomnak, akit ezzel kinevezett utódjának. A Sólyom pedig saját sorozatot kap a jövőben a Disney Plus csatornán, amelyben épp a Tél katonájával, vagyis Buckyval szerepel majd együtt. Ott bőven lesz alkalma emlegetni őt.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»