Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye számtalan feldolgozást megért az elmúlt évtizedekben, de alighanem mindközül az egyik legparádésabb Bill Murray főszereplésével az 1988-as Szellemes Karácsony volt.

Bár a Szellemes karácsony vegyes kritikai fogadtatást kapott a kritikusok részéről, Richard Donner filmje annak idején az év negyedik legmagasabb bevételt termelő produkciójának számított, közel 60 millió dollárt hozott ugyanis a konyhára, 2006-ban pedig az egyik legjobban várt DVD kiadványaként jelent meg, amely számos extrát és kommentárt tartalmazott.

Frissen érkezett a hír, hogy a Paramount Pictures elkészíti a film legújabb remake-jét Kevin Harttal a főszerepben, és bár egyelőre sem a film stáblistájával, sem pedig a szinopszissal kapcsolatban nincsenek hivatalos információk, a színésszel a fedélzeten alighanem nagy esély van arra, hogy az új film nagyobb elismerésben részesül majd, mint az 1988-as változat.

Valószínűleg izgalmas lesz a rajongók számára az is, miként reagál majd Bill Murray egyik legismertebb filmjének újrafeldolgozására, Murray-t jelenleg azonban feltételezhetően már a Szellemirtók előkészületei kötik le.