A West Side Story zeneszerzőjének, Leonard Bernstein bőrébe bújik következő filmjében Bradley Cooper. A Netflixen debütáló produkcióhoz napvilágot is látott néhány jelenetfotó, amelyeket a fenti galériában tekinthettek meg.

Bradley Cooper ráadásul rendezőként is részt vesz a Maestro munkálataiban, amelynek forgatókönyvét Josh Singerrel közösen fejlesztették. Idén januárban Cooper a Variety magazinnál Mahershala Alival folytatott beszélgetés során említette a Maestrót, majd elárulta, hogy "gyerekkora óta karmester szeretett volna lenni".

“A megszállottja voltam az egésznek. 8 éves koromban kértem a Mikulástól egy pálcát. Imádtam zenét hallgatni, imádtam beleszeretni és megismerni egy olyan zenei darab minden egyes mozzanatát, mint Csajkovszkij D-dúr 35. opusát. Úgy tudtam tenni, mintha mindent tudnék az egészről, anélkül, hogy tényleg beszélném ezt a nyelvet” - mondta Cooper.

“Mindig is tudtam, hogy Steven Spielberg tudta, hogy a karmesteri hivatás megszállottja vagyok. Volt ez az életrajzi film ötlete, és beszélt velem arról, hogy esetleg szerepeljek benne. De én éppen a Csillag születiken dolgoztam” - tette hozzá a színész.

A várhatóan 2023-ban debütáló Maestro további szerepeiben Carey Mulligan, Matt Bomer és Maya Hawke lesznek láthatók.