Robert Downey Jr. karrierjében kétségtelenül két olyan szerepet lehet kiemelni, amely meghatározó jelentőséggel bír. Charlie Chaplin megformálása, illetve a későbbi években Tony Stark szerepe a színész pályafutását gyakorlatilag évekig meghatározta, Downey Jr. ugyanakkor mégsem ezeket tartja a legfontosabbnak.

A színész a The New York Times magazinban megjelent hosszabb cikkében vallott arról, hogy melyik két filmjét tartja a legfontosabbnak az elmúlt évekből. Az egyik film meglepő módon az Összekutyulva, mivel a Disney épp ezzel a filmmel vállalta a legnagyobb kockázatot az ő szerződtetése esetén. A másik ilyen produkció pedig a már 2020-ban megjelent Dolittle, amely enyhén szólva is hatalmas bukás lett.

“Épp akkor zártam le a szerződésemet a Marvelnél, és azonnal egy olyan film felé fordultam, amellyel minden adott volt egy újabb szórakoztató, mainstream franchise-t építsünk fel. Voltak fenntartásaim. A csapatom és én egy kicsit túlságosan izgatottak voltunk a pénz miatt, viszont nem voltunk eléggé izgatottak a kivitelezés miatt. De addigra már golyóállónak számítottam” - mondta a színész.

A Dolittle végül 251,4 millió dollárt hozott a konyhára a 175 millió dolláros költségvetéssel szemben, így nem csak a film vallott kudarcot, hanem annak reménye is szertefoszlott, hogy egy teljes franchise épüljön köré.

Robert Downey Jr. azonban visszatért a Marvel után, most pedig az Oppenheimerben lesz látható.