Nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és érzelmi bántalmazással vádolják Russell Brandet

Russell Brandet (Halál a Níluson, Arthur, a legjobb parti) négy különböző nő vádolja nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és érzelmi bántalmazással. 

A szóban forgó esetekre állítólag 2006 és 2013 között került sor, és a The Sunday Times, a The Times és a Channel 4 Dispatch című műsorának közös vizsgálata során kerültek napvilágra. 

Az egyik nő azt állítja, hogy Brand 2012-ben megerőszakolta őt, és az orvosi feljegyzések szerint még aznap egy nemi erőszakkal foglalkozó krízisközpontban kezelték. 

Egy másik nő azt állítja, hogy Brand szexuálisan és érzelmileg bántalmazta őt 16 éves korában. Egy harmadik nő azt állítja, hogy a férfi jogi lépésekkel fenyegette meg, ha nyilvánosságra hozza a szexuális erőszakot, egy negyedik nő, a volt barátnője pedig azt állítja, hogy szexuálisan, fizikailag és érzelmileg is bántalmazta őt. 

Brand, aki tagadta ezeket a vádakat, a BBC Radio 2 és a Channel 4 műsorvezetője volt, később pedig színészi karriert futott be Hollywoodban, és az állítólagos incidensek ez idő alatt is folytatódtak.