Kevin Spacey arról beszélt, hogy apja rasszista, homofób és antiszemita nézetei miatt nehezen vállalta fel, hogy nyilvánosan melegnek vallja magát.

Spacey egy 40 millió dolláros polgári perben áll szemben Anthony Rappel. Rapp azt állítja, hogy Spacey 1986-ban, amikor ő maga mindössze 14 éves volt, nem kívánt szexuális közeledést tett felé. Rapp saját vallomásában azzal vádolta Spacey-t, hogy csaló, amiért korábban nem vállalta fel nyíltan homoszexualitását.

“Az apám fehér fajgyűlölő és neonáci volt. Soha nem beszéltem ezekről a dolgokról nyilvánosan, soha” - mondta vallomásában Spacey az apjáról, Thomas Fowlerről.

“Valakit csalónak nevezni azt jelenti, hogy valaki hazugságban él. Én nem éltem hazugságban. Csak vonakodtam beszélni a magánéletemről” - tette hozzá a színész.

Spacey elmondta, hogy a családja sokat költözött, mert az apja gyakran munkanélküli volt. Elmondása szerint gyerekként "rettegett", és "kénytelen volt hallgatni" apja rasszista és bigott előadásait, ami miatt vonakodott attól, hogy hazavigye barátait. Elmondása szerint az inspirálta arra, hogy színész legyen, mert szerette megnevettetni édesanyját, Kathleent, és mert a filmek szeretetét oltotta fiába.

Miután Anthony Rapp egy 2017-es BuzzFeed-cikkben szexuális zaklatással vádolta meg a sztárt, illetve további vádak láttak napvilágot ellene, a színész karrierje teljesen összeomlott. Spacey jogi csapata jelentős “győzelmet aratott”, mielőtt a színész egyáltalán a tanúk padjára lépett volna. Lewis A. Kaplan bíró elutasította a Spacey ellen emelt vádakat, aki így már csak testi sértés vádjával néz szembe. A témával kapcsolatban korábban ITT, ITT és ITT írtunk.