Netflix: 7 kiemelt premierfilm és sorozat, amit ezen a héten nézhetsz (május 17-23)

Nem fogsz ezen a héten sem unatkozni, ha a Netflixet választod. A legnagyobb streaming szolgáltató új sorozatokkal és filmekkel gondoskodik majd a szórakozásodról. Ha az animéket szereted, A legjobbak legjobbja lesz a te műsorod, ha a dokukat, akkor Fekete Barbie.

A Fekete Barbie az első fekete Barbie történetét meséli el, mert igen, neki is van története. A filmkészítő 83 éves nagynénjével, Beulah Mae Mitchell-lel és egy látszólag egyszerű kérdéssel kezdődött: „Miért ne lehetne egy olyan Barbie, aki úgy néz ki, mint én?”.

A legjobbak legjobbja látszólag a golfról szól. De valójában az önmegvalósításról. A harmadik osztályos Gawain Nanaumi fejlődését követi nyomon, ahogy megismerkedik a golffal, és versenyzik a riválisaival.

Szintén a dokumentumfilmek táborát erősíti majd a Tűnj ki a tömegből: A stand-up comedy forradalma. A cím elég beszédes, a nagyjátékfilm az LMBTQ+ stand up comedy történetét vizsgálja, figyelembe véve annak jelentőségét a társadalmi változások eszközeként az elmúlt öt évtizedben.

És még mindig maradva a dokuknál, a héten debütál az AMERICA'S SWEETHEARTS: A Dallas Cowboys Pomponlányai. Ebben nyomon követhetjük a 2023-24-es szezonban a Dallas Cowboys Cheerleaders csapatot a meghallgatások és edzőtábor, valamint a szezon befejezése között.

Egy valóságshow is jön, méghozzá Dél-Koreából. A Különleges nyomozó ügynökökben egy hat emberből álló nyomozócsoport különleges rejtélyek megoldására vállalkozik ebben a valóságshow-ban. E hat ember sztárok, műsorvezetők, énekesek és színészek közül kerül ki.

Aki inkább egy kis krimire vágyik, annak a Galicia bandái lehet jó választás. Egy új ügyvéd érkezik Cambados kisvárosába, hogy letelepedjen. A neve Ana, és jelenléte senki számára sem marad észrevétlen – beleértve Danielt, egy nagy drogkereskedő fiát.

Végül, de nem utolsósorban egy akciófilmet is mutatunk. A Robbanáspontban egy képzett kommandósa különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó erőszakos bandával.

#7

51 Robbanáspont  (2024)

(8) (2)

akció | thriller

Netflix

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó... több»

Parker a tengerentúlon teljesít aktív szolgálatot, amikor visszahívják szülővárosába a tragikus hírrel, hogy édesapja hirtelen meghalt. Most a családi bár tulajdonosa, újra kapcsolatba kerül egykori barátjával, a seriffé vált Jessevel, annak forrófejű bátyjával, Elvisszel és nagyhatalmú apjukkal, Swann szenátorral, miközben megpróbálja megérteni, mi is történt valójában az apjával. Parker válaszok keresése hamarosan rossz irányba halad, és szembe találja magát a szülővárosában garázdálkodó erőszakos bandával. Mivel nem tudja, kiben bízhat igazán, kommandós kiképzését veszi elő, és bizonyítja, hogy számolni kell vele, miközben az igazságot keresi, és megpróbálja helyrehozni, ami Swann megyében elromlott, titkos ügynök társa és hacker Spider, valamint a helyi díler, Mike segítségével. Premier június 21-én.
#6

56 Galicia bandái  (2024)

(2)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Egy új ügyvéd érkezik Cambados kisvárosába, hogy letelepedjen. A neve Ana, és jelenléte senki számára sem marad észrevétlen – beleértve Danielt, egy nagy drogkereskedő fiát. több»

Egy új ügyvéd érkezik, hogy letelepedjen Cambados kisvárosában. A neve Ana, és jelenléte senkinek sem marad észrevétlen, többek között Danielnek, egy fontos drogkereskedő fiának, a "Padín-klán" látható fejének, míg az apa börtönben marad. Ana, aki Madrid egyik legjobb ügyvédi irodájában szerzett nagy tapasztalattal rendelkezik, úgy dönt, hogy Cambadosban a nulláról kezdi az életét, azzal a szándékkal, hogy leszámoljon a múltjával. Premier június 21-én.
#5

krimi | valóságshow

Netflix

Egy 6 emberből álló nyomozócsoport különleges rejtélyek megoldására vállalkozik ebben a valóságshow-ban. több»

A népszerű humoristáktól az énekesekig hat személyiség találja magát ügynökként titkos helyszínekre szállítva, hogy ügyeket vizsgáljanak ki és egyesített eszükkel küldetéseket teljesítsenek. Rejtélyek és nyomok közepette képességeik és csapatmunkájuk végső próbatétel elé kerülnek. Premier június 18-án.
#4

dokumentum

Netflix

Nyomon követhetjük a 2023-24-es szezonban a Dallas Cowboys Cheerleaders csapatot a meghallgatások és edzőtábor, valamint a szezon befejezése között. több»

Rendező: Greg Whiteley
Ez a sorozat a Dallas Cowboys Cheerleaders 2023-24-es csapatát követi az elejétől a végéig - a meghallgatásokon és az edzőtáborban kezdődik, és az NFL-szezonon keresztül folytatódik. Az Emmy-díjas rendező, Greg Whiteley és a Cheer és a Last Chance U mögött álló csapat hét epizódból álló sorozatában a nézők szűretlen betekintést nyerhetnek ebbe az ikonikus csapatba és franchise-ba. Kelli Finglass, a régóta dolgozó rendező vezetésével a Dallas Cowboys Cheerleaderek megnyitják kapuikat, hogy dokumentálják az egyenruhák mögötti személyes történeteket - feltárva a cheerleaderek és edzők hajtását, igyekezetét és drámáit. Sokak számára álom, hogy bekerüljenek a csapatba - de ez még csak a kezdet. Június 20-tól a Netflixen. Premier június 20-án.
#3

dokumentum

Netflix

A nagyjátékfilm az LMBTQ+ stand up comedy történetét vizsgálja, figyelembe véve annak jelentőségét a társadalmi változások eszközeként az elmúlt öt évtizedben. több»

Tűnj ki a tömegből: A stand-up comedy forradalma az első nagyjátékfilm, amely a queer stand up comedy történetét tárja fel. A dokumentumfilm azt vizsgálja, hogy az LMBTQ+ stand up az elmúlt öt évtizedben a társadalmi változások mozgatórugójaként milyen fontos szerepet játszott, aktívan tükrözve és megkérdőjelezve a kulturális normákat és értékeket. Végül a filmből kiderül, hogy a queer komikusok - akár akarták, akár nem - segítettek megváltoztatni a világot, viccről viccre. Tűnj ki a tömegből: A stand-up comedy forradalma interjúkat, emlékezetes stand up előadásokat, archív anyagokat és verité felvételeket ötvöz, amelyeken olyan LMBTQ+ komikusok élvonalbeli szereplői szerepelnek, mint többek között Lily Tomlin, Sandra Bernhard, Wanda Sykes, Eddie Izzard, Hannah Gadsby, Tig Notaro, Rosie O'Donnell, Margaret Cho, Bob The Drag Queen és Trixie Mattel. Premier június 18-án.  
#2

animáció | dráma | sportfilm

Netflix

A harmadik osztályos Gawain Nanaumi fejlődését követi nyomon, ahogy megismerkedik a golffal, és versenyezik a riválisaival. több»

A harmadik osztályos Nanaumi Gawain a nagyapjával él a fukusimai hegyekben. Egész nap baseballt gyakorol a barátaival, miközben arról álmodik, hogy ő lesz a világ legjobb ütője. Egy nap találkozik egy Kiria Nishino nevű profi golfozóval, és elvarázsolja a golf, miután az első ütésénél több mint 300 métert üt a labdával. Ezután Kiria segít neki Tokióba költözni, és beiratkozni a Camelot Akadémiára, a junior golfozók világhírű iskolájába. Ott a golfhoz való veleszületett tehetsége kibontakozik, miközben kíméletlenül versenyez a világ minden tájáról érkező tehetséges riválisokkal! Premier június 22-én.
#1

dokumentum

Netflix

Szeretjük vagy utáljuk, szinte mindenkinek van egy Barbie-története. Ebben a filmben az első fekete Barbie történetét meséljük el, mert igen, neki is van története. A... több»

Lagueria Davis nagynénje, Beulah Mae Mitchell története által inspirálva, aki a Mattel egyik sztáralkalmazottja volt, aki elég bátor volt megkérdezni Ruth Handlertől: "Miért nem csinálunk egy olyan Barbie-t, amely úgy néz ki, mint én?", a film ennek a kérdésnek a hatását és az első nem fehér bőrű hivatalos Barbie 1980-as bevezetéséig vezető hosszú utat vizsgálja. Az út során a nézők megismerkedhetnek a fekete babák történetével, a polgári jogokra és a fekete vállalkozói szellemre gyakorolt hatásukkal, valamint a képzeletbeli játék jelentős szerepével a gyermekek identitásának kialakításában. A film három fekete nő örökségét, akik új utakat nyitottak a Mattelnél, szembeállítja a fekete nők egy kiválasztott csoportjának történetével, akiknek a képmásukra készült Barbie babák állítanak emléket, miközben a hírességek és a rajongók véleményét is bemutatja az ikonikus baba hatásáról. Ez az elmúlt 70 év fekete kultúrájának ünneplése, valamint a fekete Barbie-babáknak a ma már általunk is kedvelt babák sokszínűségére gyakorolt különleges hatását mutatja be. Premier június 19-én.