Netflix: Ez kannibálgyilkosos minisorozat sokakat ki fog borítani

A Netflix kiadta az első fotót és teasert Evan Petersről, aki a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer szerepében látható a hamarosan induló minisorozatban, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori-ban, ami elég érdekesnek tűnik... 

A sorozatot Ryan Murphy és Ian Brennan készíti, akik már a Glee - Sztárok leszünk!, és A politikus című sorozatokon is együtt dolgoztak. A 10 részes minisorozat az amerikai sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer életét és bűntetteit követi nyomon, nagyrészt az áldozatok szemszögéből.

A Deadline szerint a sorozat a Milwaukee-i kannibál, Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának útját mutatja be: a zűrös gyermekkorától az 1992-es elítéléséig, és hogy "a rendőrség hozzá nem értése és apátiája hogyan tette lehetővé, hogy a wisconsini születésű férfi többéves gyilkossági sorozatba kezdjen". 

Nem ez az első együttműködés Evan Peters és Ryan Murphy között, akik korábban már számos projektben dolgoztak együtt, például az Amerikai Horror Story - Hotel című filmben.

A thriller sorozatban az X-Men színész mellett többek közt Niecy Nash, Penelope Ann Miller, Colin Ford és Richard Jenkins lesznek láthatók.

Az 1978 és 1991 között 17 férfi és fiú meggyilkolásáért elítélt Jeffrey Dahmert, akinek néhány bűntette kannibalizmussal is járt, 1994-ben a wisconsini Columbia büntetés-végrehajtási intézetben Christopher Scarver nevű rabtársa ölte meg.

A Variety-nek adott, az év elején megjelent interjúban Evan Peters így nyilatkozott a szerepre való felkészüléséről: "Annyi mindent olvastam, annyi mindent néztem. Annyi mindent láttam már, és egy bizonyos ponton azt kell mondanod, hogy "Oké, elég volt". Vannak gyönyörűen megírt forgatókönyvek. Lehet annyi háttértörténet, amennyit csak akarsz, de végső soron nem dokumentumfilmet készítünk."

A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori még idén debütál a Netflixen.