Netflix: Kiderült, csak 37 perces lesz a platform egyik legjobban várt filmje

Már most a Netflix egyik legjobban várt megjelenésének számít a Wes Anderson rendezésében készülő The Wonderful Story of Henry Sugar, amely ugyanakkor meglepően rövid játékidőt kapott.

Alig egy hete debütált a hazai mozikban is az Asteroid City, Anderson máris a következő nagy dobására készül. A The Wonderful Story of Henry sugar egy apa-lánya kapcsolatát meséli el, amel nagyon úgy tűnik, hogy egy meglehetősen tömör alkotás lesz majd, hiszen a film játékideje mindössze 37 perc.

A Roald Dahl műve alapján készült film ugyanakkor rendkívül parádés szereposztást ígér, a főszerepekben ugyanis nem kisebb nevek, mint Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Dev Patel, Richard Ayoade és Rupert Friend lesznek láthatók.

Wes Anderson egyébként nemrégiben az IndieWire-nek adott interjújában beszélt arról, hogy A fantasztikus Róka úr után miért ez az első együttműködése a Netflixszel:

“Az én esetemben ez egy kicsit furcsa. Ismertem Roald Dahlt, mielőtt A fantasztikus Róka urat leforgattuk volna. Évek óta szerettem volna feldolgozni a Henry Sugar-történetet. Azt a történetet félretették nekem, mert jóban voltunk Lindsay-vel, Roald Dahl özvegyével. Lindsay pedig  úgymond átadta a stafétabotot Luke-nak, Dahl unokájának. Szóval ez a történet várt rám” - mondta a rendező.

“De nem tudtam, milyen megközelítést alkalmazzak. Tudtam, hogy amit szerettem a történetben, az az írás, Dahl szavai. Nem tudtam a választ, de aztán hirtelen megtaláltam. Nem akartam játékfilmet készíteni” - tette hozzá Anderson.

A Netflix csupán 2021-ben vásárolta meg a jogokat, azóta pedig már megcsinálta a Matilda musical.

családi | dráma | fantasy | musical | vígjáték

A film alapját Roal Dahl népszerű és díjnyertes musicalje ihlette. A történet középpontjában Matilda áll, kivételes lány, éles elmével és gazdag képzelőerővel. Tanárai... több»