Az elmúlt hetekben igencsak megdöbbentette a rajongókat a hír, hogy a Sony és a Marvel felbontotta a korábbi megegyezésüket a Pókember filmek kapcsán.

A legtöbben valószínűleg még most abban reménykedtek, hogy a két stúdiónak végül sikerül valami módon újra megegyeznie, de úgy tűnik minden remény elszállt mostanra. A Sony elnöke, Tony Vinciquerra a Variety magazinnak adott interjúban leszögezte, hogy belátható időn belül a Sony nem tárgyal a Disney-vel.

„Minden ajtó bezárult” – fogalmazott igencsak tömören Viniquerra. „Remek együttműködésként gondolunk Pókember filmekre. Nagyon tiszteljük a Marvel szakembereit, mind igazán nagyszerű munkát végeztek, ugyanakkor a mi oldalunkon is vannak igazán remek munkatársak, akik épp annyira kivették a részüket a feladatból.”

Egyelőre azonban kérdéses, miként alakul majd Pókember sorsa a Sonynál, a korábbi feltételezések szerint akár a készülő Venom második részében is felbukkanhat majd, mindezeket illetően pedig Peter Parkert alakító Tom Holland is lelkesen nyilatkozott.