Nyilvános lincselés az új Michael Jackson-dokumentumfilm a családtagok szerint

A ikonikus popsztárról készült dokumentumfilm nem csak a Jackson-rajongókat, de a családtagokat is kiakasztotta.

Az idei év egyik legnagyobb botrányát kavaró filmjének ad teret az idei Sundace Filmfesztivál. Michael Jackson rajongói minden áron el akarják érni, hogy a Neverland elhagyása című dokumentumfilmet ne vetítsék le a fesztiválon, mondván, aljas rágalom az egész. Sőt, a fesztivál az elmúlt hetekben komoly fenyegetéseket is kapott a dühös rajongóktól.

A szóban forgó dokumentumfilm ugyanis Michael Jackson állítólagos pedofil ügyeire fókuszál Wade Robson és Jimmy Safechuck elmondásai alapján, akik gyerekként több alkalommal is Jackson vendégei voltak az énekes Neverland névre keresztelt birtokán.

Jackson családja nyilvános közleményben reagált a vádakra és a film premierjére, melyben "nyilvános lincselésnek" nevezték a produkciót, mely szerintük hazugságokon alapszik.

"Michael mindig az az ember volt, aki odafordította a másik orcáját, és mi, a családjai is ebben hiszünk - ez a Jacksonok jellemzője" - áll a közleményben. "De nem állhatunk karba tett kezekkel, miközben nyilvános lincselés folyik, ráadásul olyanok részéről, akik sosem találkoztak Michaellel. Ő nincs itt, hogy megvédhesse magát, máskülönben ezek a vádak fel sem merültek volna. Ennek a filmnek az alkotóit nem érdekelte az igazság. Egy olyan emberrel sem készítettek interjút, aki ismerte volna Michaelt személyesen is, mindössze két előítéletes férfival és a családtagjaikkal. Ez nem újságírás, és nem igazságos, a média mégis felszínen tartja ezeket a történeteket."

A négy órás dokumentumfilmről minden bizonnyal még sokat fogunk hallani a Sundance kapcsán, és azt követően is. A kritikusok egyébként kegyesek voltak a filmhez, az HBO pedig megvásárolta a sugárzási jogokat, így a tavasz folyamán várhatóan műsorra tűzik a filmet.