A Beatrix Potter klasszikusán alapuló film jövő év elején érkezik a mozikba.

A könyvek, rajzfilmsorozatok és színdarabok után Nyúl Péter jövőre a mozikat is meghódítja. Az élőszereplős produkció alapjául szolgáló mesekönyv közel 80 milliós példányszámban kelt el világszerte, és mintegy 30 nyelvre fordították le. Természetesen az adaptáció a hazai mozikat sem fogja elkerülni, így a hamarosan érkező film megkapta legújabb magyar nyelvű előzetesét.

A Nyúl Péter a Sony égisze alatt készül, akik 2015-ben a Disney elől happolták el a megfilmesítési jogokat.

Az első trailer után sok rajongó fejezte ki nemtetszését a filmmel kapcsolatban, ugyanis az előzetes a mesekönyvektől igen eltérően ábrázolta a főhőst, akit csendes, visszahúzódó figurának ismert meg a világ, míg az előzetesben egy nagyszájú és eleven karakterként tűnt fel.

A film rendezői székét a Barátság extrákkal direktora, Will Gluck foglalja el, míg a főbb szerepeket olyan színészek alakítják (illetve kölcsönzik a hangjukat), mint  Margot RobbieDomhnall GleesonDaisy RidleySam NeillRose ByrneJames CordenElizabeth Debicki és Sia.

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak. Beatrix Potter legendás mesefigurája a digitális animáció és élő szereplős figurák ravasz együttműködésének köszönhetően kel új életre: méghozzá egy nagyon friss, nagyon mai és nagyon vicces verzióban.

A Nyúl Péter februártól a hazai mozikban.