Ők Dwayne Johnson kedvenc akcióhősei

A CGI egyre növekvő térnyerése alapjaiban változtatta meg az akciófilmek szabályait az utóbbi években, ezzel pedig olyan akcihősök bukkantak fel a nagyvásznon, akik olyan húzós helyzetekben is láthatóak, amelyekkel nem valószínű, hogy csakugyan megtudnának birkózni.

Bár Dwayne Johnson nem feltétlenül tartozik ebbe a klubba, azért csak őt is láttuk már jó néhány olyan jelenetben, amitől valószínűleg sok rajongónak felszaladt a szemöldöke. Egy biztos, A Szikla még így is sok esetben az egyik leghitelesebb akcióhősnek számít a nézők szemében.

A színész az utóbbi hetekben egyre több rajongói kérdésre ad választ egy-egy videochat keretében, ezúttal pedig az is felmerült, hogy kik az ő személyes kedvencei, illetve honnét is merített inspirációt karrierje során.

“A kedvenceim között mindenképp ott van Harrison Ford az Egy új reményből és a Birodalom visszavágból, és persze később Az elveszett frigyláda fosztogatóiból. De gyerekként szerettem Stallonet, Schwarzeneggert, Clint Eastwoodot a korai filmjeiben, Steve McQueent és Charles Bronsont, ők aztán igazán kemények voltak” - válaszolta Johnson, majd hozzátette, hogy az utóbbiak számára különösen izgalmasak voltak, hiszen olyan karakterekről van szó, akik úgy tudtak kemények maradni mindvégig, hogy nem feltétlenül támadták be hetente többször a konditermeket.

Mindezek ellenére A Szikla úgy érezte, hogy Schwarzenegger és Stallone nyomdokaiba szeretne lépni, ettől függetlenül azonban még így is sokra tartja a John Wick és a Halálos iramban franchise hőseit.