Két hete érkezett meg a hazai mozikba is az X-Men: Sötét Főnix, amely úgy tűnik mind a kritikusok, mind pedig a rajongók elvárásait mélyen alulmúlta.

Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy a produkció lejtmenete még korántsem ért véget. A Sötét Főnix 33 millió dolláros bevétellel indított a nyitóhétvégén, a második hét vége felé pedig 9 milliót hozott a kasszáknál, amellyel végül franchise leggyengébben teljesítő darabjává lépett elő. A film egyúttal egy negatív rekordot is megdöntött, ugyanis soha korábban nem zuhant ekkorát egy szuperhős mozi a premierjének második hetére, ami számokra lefordítva 72,6 százalékos visszaesést jelent. 

A film rendezője és írója, Simon Kinberg korábban vállalta a felelősséget a bukásért, és hozzátette, hogy a Sötét Főnix érezhetően nem találta meg a kapcsolatot a közönségével. A rendező arról is beszélt, hogy mindenképpen egy 20 éve tartó korszak epikus lezárását szerette volna összehozni a produkcióval.

Természetesen a jövőben további X-Men filmek érkeznek majd, a Sötét Főnix azonban a kritikusok többsége szerint nem az a lezárás, amelyet a franchise, és persze főként a rajongók érdemeltek volna.