Örömhírt kaptak a Harry Potter-univerzum rajongói, egyenesen a Warner fejesétől

Gerhard Zeiler az egyesített Warner Bros. Discovery számára a "franchise-ok fejlesztését", köztük a Harry Pottert, a DC-t és a Trónok harca sorozatot nevezte meg a legfontosabb prioritásként hat hónappal azután, hogy átvette a nemzetközi vezető szerepet, írja az Economic Times.

A londoni RTS rendezvényen Zeiler elmondta, hogy a vállalat "valószínűleg inkább a franchise-ok fejlesztésére fog összpontosítani", és kiemelte azokat a nagy sikerű filmeket, amelyeket a jövőbeni kasszasikereknek tart. A Trónok harca spin-offja, Trónok harca - Sárkányok háza és A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi jelenleg a globális nézőközönségért küzdenek, a WBD-sorozat erősen teljesít, miközben rengeteg DC-film érkezik.

Zeiler magabiztosan beszélt a mozi nézettségének javulásáról most, hogy a világ kilábal a Covid-járványból, bár elismerte, hogy kevesebb film "sikeres", de hozzátette: "A nagyok sokkal nagyobb sikert aratnak, mint azt bárki előre jelezte. Mindenki, aki azt hitte, hogy a mozi halott, tévedett, és a jövőben is tévedni fog. A filmszínházi üzletág itt van, hogy megmaradjon, bár természetesen a világjárvány megváltoztatta a dolgokat".

Zeiler gyorsan hangsúlyozta a helyi tartalom erejét a nagyszabású filmek mellett. "Van egy szabály az iparágunkban: ha sikeres globális szereplő akarsz lenni, akkor releváns helyi történetekkel kell rendelkezned" - mondta - "Ahhoz, hogy a top három szereplő közé tartozzunk, a nagy sikereket helyi releváns történetekkel kell kiegészíteni."

A WBD stratégiájának része volt a Sky-nal való hosszú távú partnerség, bár Zeiler arról beszélt, hogy az elkövetkező években a fizetős televíziós hálózaton kívül is működtetni fog egy streaming szolgáltatást. Az HBO Max jelenleg nem érhető el az Egyesült Királyságban, mivel az HBO többéves tartalmi szerződést kötött a Sky-nal.

A fúzió utáni stratégiáról szólva úgy tűnt, hogy a Netflixet is éles szúrással illeti, amikor kijelentette, hogy a "nyereségességhez és a bevételhez vezető út" ugyanolyan fontos, mint az előfizetői számok. A Netflix adósságproblémáiról az elmúlt években már sokan beszámoltak.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb tévéfesztiválján tartott beszédében azt mondta, hogy az Egyesült Királyság az Egyesült Államokon kívüli "legnagyobb piac" az emberek, a munkavállalók és a vállalkozások számát tekintve.

Zeiler az RTS Londonban beszélt, egy egész napos rendezvényen, amelyen a legnagyobb brit műsorszolgáltatók, produkciós házak főnökei és Baz Luhrmann is részt vettek.