Natalya Vorozhbit,  a Rossz utak rendezője tegnap még új filmjén dolgozott, ma már egy légvédelmi bunkerből jelentkezett be.

“Sokan nem akarták megnézni ezt a filmet, mert számukra traumatikusnak tűnt. El kellett magyaráznom, hogy ez egy valós helyzet, ami Ukrajna keleti részén történik, hogy az ellenség nagyon közel van, és ez az ellenség el akar minket pusztítani. A valós helyzet valójában sokkal rosszabb, mint a filmben. Néhányan ezt nem akarták tudomásul venni” - mondta Vorozhbit.

A Rossz utak 2020-ban került bemutatásra a Velencei Filmfesztiválon, a rendező elmondása szerint a film olyan szituációkat tár fel, amelyek rámutatnak Ukrajna keleti részében uralkodó feszült közhangulatról.

“Az ukránok számára ez a háború már nyolc éve tart. Bizonyos értelemben, pszichológiailag az ukránok már szinte hozzászoktak egy olyan helyzethez, amelyben potenciálisan háborús körülmények között élnek” - mondta a rendező.

“Ha művész vagy Ukrajnában, nem akarsz másról beszélni, mint erről a háborúról. Álmodozhatunk a jövőbeli produkcióinkról, de abban biztos vagyok, hogy a filmjeink továbbra is a háborúról fognak szólni” - tette hozzá Vorozhbit arra vonatkozóan, hogy jelen pillanatban nem tudja folytatni új filmjének munkálatait.

80 Rossz utak  (2020)

dráma

A filmben négy történetet láthatunk, melyek a háború által szétmarcangolt Ukrajnában játszódnak, ahol nincs menekvés, nincs biztonság, és teljes a káosz. Sokan magukhoz... több»