Kétségtelen, hogy az MCU elmúlt tíz éve Robert Downey Jr. sikertörténete is egyúttal. Vasember karaktere gyakorlatilag a Marvel filmes univerzumának központi figurájává vált, így nem is csoda, ha a rajongók többsége izgatottan várja, milyen úton halad majd tovább a negyedik fázis az ikonikus hős nélkül.

Bár maga Downey Jr. korábbi interjúi során több alkalommal is hangsúlyozta, hogy csakis egy nagyobb nyomás hatására vállalná el újra Tony Stark szerepét, és hogy egyébként is teljesen új dolgokkal szeretne foglalkozni. Az Observer magazin legfrissebb értesülései alapján azonban úgy tűnik, nagyon is van az a pénz, amiért a színész fontolóra venné az esetleges visszatérését. Noha egyelőre konkrét összeg nem hangzott el, annyi biztosra vehető, hogy Robert Downey Jr. a Végjátékban való szerepléséért kapott fix 20 millió dolláros gázsira is rátett egy lapáttal.

Annyi bizonyos, hogy Tony Stark egy kisebb cameo erejéig felbukkan majd az idén áprilisban mozikba kerülő Fekete Özvegyben, noha az már most tudható, hogy a készítők vizuális trükkökkel oldották meg a karakter szerepeltetését. Hónapokkal korábban pedig az is felmerült, hogy Robert Downey Jr. akár az Ironheart című tévésorozatban is szerepet kapna, amely lényegében a Vasember örökséget vinné tovább.

A Marvelnél egyelőre nem került hivatalosan is megerősítésre, hogy Tony Stark csakugyan visszatérne, valószínűleg nem kérdés, hogy a stúdió bármilyen összeget hajlandó lenne kicsengetni a színésznek.