Bár a 2019-ben megjelent élőszereplős Oroszlánkirályt meglehet kissé nagy fenntartásokkal fogadták a rajongók és a kritikusok egyaránt, mindez nem tántorította el a Disney-t attól, hogy elkészítse az eredeti történet előzményét.

A projekt élére már meg is találták a rendezőt az Oscar-díjas Barry Jenkins személyében, aki egy friss interjúban már el is árulta, hogy Mufasza és Zordon karakterének Kelvin Harrison és Aaron Pierre kölcsönzik majd a hangjukat. Bár a produkció hivatalos szinopszist egyelőre még nem kapott, annyi bizonyos viszont, hogy a történet a két karakter fiatalkorára fókuszál majd.

Aaron Pierre neve egyébként M. Night Shyamalan nemrég megjelent legújabb filmje, az Idő, illetve A földalatti vasút című sorozat kapcsán lehet ismerős a legtöbbeknek, míg Harrison többek között A chicagói 7-ek tárgyalása és a 12 év rabszolgaságban bukkant fel korábban.

Jenkins azt is elárulta, ahogy sokaknak, úgy számára is nagyon személyes történet Az oroszlánkirály: “Láthattam, ahogy a nővérem egyedül nevel fel két srácot a kilencvenes években, ez a történet az életem része. Büszke vagyok arra, hogy a Disney-vel dolgozhatok együtt, és hogy magam is bővíthetek egy szerelemről és barátságról szóló történeten.”

Az oroszlánkirály előzményfilmjéről egyelőre azonban nincsenek bővebb információk, a közeljövőben várhatóan azonban gyakrabban hallunk még az előkészületekről.