Oscar-jelölt dráma remake-jével tér vissza Jack Nicholson

A háromszoros Oscar-díjas színész újra filmszerepet vállalt.

2017.02.09   olvasottság: <1000x   szerző: hp  

A Paramount égisze alatt készül el az idei Oscaron a legjobb idegen nyelvű film egyik esélyesének remake-je. A Toni Erdmann című német dráma hollywoodi feldolgozásának főszerepét Jack Nicholson alakíjta majd.

A film története szerint Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrierjének él. Apja, Winfried aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít. Komikus és kínos pillanatok követik egymást, és Ines kezdeti idegessége ellenére kénytelen rádöbbenni, hogy a vidámság és szeretet nélküli élet értéktelen. 

Nichholsont legutóbb épp tíz éve a Honnan tudod? című romantikus drámában láthattuk  Reese WitherspoonPaul Rudd és Owen Wilson oldalán.

A Toni Erdmann angol nyelvű remake-jének produceri teendőit Jessica ElbaumWill Ferrell és Adam McKay látják majd el, de míg az executive producer az eredeti film rendezője, Maren Ade lesz.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a film, egyelőre nincsenek információk.