Noha eddig pályafutása során Robert Pattinson kapott hideget és meleget is a nézőktől és a kritikusoktól, a színész mégsem a támadásoktól tart a legjobban.

Egy friss interjúban, amelynek részleteit az IndieWire magazin adtak közre, a színész elmondta, hogy az egyik legnagyobb félelme mindig is az volt, hogy egész egyszerűen “bénán fest” a képernyőn.

“Mélységes, mélységes félelmem van a megalázással kapcsolatban. És azt is, hogy valahogy tudod, hogy rajtad múlik. Mondhatod, hogy sz@r a forgatókönyv, vagy hogy a rendező egy p*cs, vagy bla-bla-bla-bla, de a nap végén senkit sem fognak érdekelni az okok. Te vagy az, akiről mindenki azt fogja mondani, hogy béna. És az emberek nagy többsége akkor is azt fogja mondani, hogy béna vagy, ha mindent megpróbáltál” - mondta Pattinson.

“Folyamatosan arra gondolok, hogy az életed túlnyomó többségét munkanélküliként és kétségbeesetten fogod tölteni, és úgy érzed, hogy totális kudarcot vallottál. Szerintem az élet már csak ilyen. Szerintem ez is hozzátartozik” - tette hozzá a színész.

Persze azt is fontos megjegyezni, hogy Pattinson 25 millió dollárt keresett az Alkonyat-szériával. A filmszériában vállalt szerepe miatt hosszú időre beskatulyázta őt a szakma, így a színész a saját elmondása szerint hosszú ideig tudatosan nem vállalt felkérést nagyobb volumenű projekteknél.

“A probléma, amire rájöttem, az volt, hogy bármennyire is szerettem a független filmeket, amelyeken dolgoztam, csak nagyon kevesen nézték meg. Ez kicsit ijesztő volt, mert fogalmam sincs, mennyire életképes egy ilyen karrier” - tette hozzá a színész.

Pattinson legutóbb a Batmanben nyújtott alakításával aratott nagy sikert, a jövőben pedig a Mickey7 című produkcióban lesz látható.

NA Mickey7  (2025)

dráma | kaland | sci-fi

Az Élősködők rendezőjének, Bong Joon-ho legújabb filmje, amely Edward Ashton azonos című regénye alapján készül.