Óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra az Azok a 70-es évek show színésze, Danny Masterson

A mai napon elutasította a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság az Azok a 70-es évek show színészének, Danny Masterson óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésére vonatkozó kérelmét.

“Tekintettel arra, hogy a vádlottnak nincs felesége, akihez hazamehetne, a vádlottnak most minden oka megvan arra, hogy elmeneküljön, és kevés oka van arra, hogy visszatérjen az állami börtönbe, hogy letöltse hosszú büntetésének hátralévő részét, ha a fellebbezése sikertelen lesz” - írja Charlaine Olmedo bírónő a végzésében.

Masterson jelenleg 30 évtől életfogytig tartó szabadságvesztését tölti, amelyet kettős nemi erőszak miatt szabtak ki rá. A jelenlegi Golden State-i törvények szerint leghamarabb 20 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

Mastersont először 2020-ban tartóztatták le az akkor állítólag 2001 és 2003 között történt bántalmazások miatt. Letartóztatása után, valamint az első és a második tárgyalás alatt a színészt 3 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

“Az alperes kéri, hogy a bíróság engedélyezze az óvadékot a fellebbezés idejére, és felajánlja, hogy teljesíti a bíróság által előírt minden olyan vonatkozó feltételt, amely lehetővé teszi számára, hogy otthon lévő szülő és családja anyagi támogatója legyen, beleértve a házi őrizetet és/vagy a próbaidős részleg által kezelt elektronikus megfigyelési programban való részvételt” - írta Masterson jogi képviselete, a kérvényt azzal indokolták, hogy a színész nem mutat hajlandóságot a szökésre, illetve a korábbi eljárás során nem mutatták be azokat a bizonyítékokat, amelyek Masterson ártatlanságát bizonyíthatják.

Hogy pontosan milyen bizonyítékokról van szó, azt egyelőre nem lehet tudni, mivel az említett bizonyíték, amely részben a Los Angeles-i rendőrségnek Mastersonról tett vallomásaihoz kapcsolódik, jelenleg titkosítva van.

Mastersonnak a jövőben egy újabb nemi erőszakkal kapcsolatos állításokkal kell szembenéznie, a tárgyalást 2025. szeptember 22-re tűzték ki. Masterson egy többgenerációs szcientológus család tagja, és bár a Szcientológia Egyház nem volt hivatalos vádlott Masterson büntetőperében, de az ügyészek folyamatosan megemlítették a szervezet belső politikája és annak vezetőjének, David Miscavige lehetséges érintettségét az ügyben.