A napokban ért végget a Disney D23 Expo, amelyen a Lucasfilm elnöke Kathleen Kennedy elárult néhány apróbb információt a készülő Skywalker korával kapcsolatban.

Bár a film első előzeteséből már sejteni lehetett, hogy nagy valószínűség szerint a franchise legnagyobb főgonosza, Palpatine szenátor, azaz Darth Sidious is visszatér, a frissen bemutatott poszter mindezt eléggé egyértelművé teszi.

Noha a kilencedik epizód szinopszisával kapcsolatban egyelőre nincsenek hivatalos információk, annyi bizonyos, hogy a filmben visszatér majd Mark Hamill és Billy Dee Williams is, a korábbi hírek szerint pedig egy rövid cameo erejéig Carrie Fisher is felbukkan majd.

Star Wars: Skywalker kora a kultikus filmszéria utolsó felvonásának ígérkezik, amely idén december 19-én érkezik a hazai mozikba. Ősszel azonban a Disnye+ streaming szolgáltatáson keresztül elérhető lesz a The Mandalorian sorozat, 2022-re elkészülhet az új trilógia első része, a legfrissebb hírek szerint pedig Obi-Wan Kenobi is önálló sorozatot kap majd.