Peter Jackson az Amazonnal tárgyal a Gyűrűk Ura-sorozatról

Tavaly jelentették be, hogy az Amazon mélyen a zsebébe nyúl, hogy sorozatot készíthessen J.R.R. Tolkien alapművéből, a Gyűrűk Ura-trilógiából, az új hírek szerint pedig egyre inkább körvonalazódik, hogyan is kell elképzelnünk a készülő TV-sorozatot.

A The Hollywood Reporter szerint az Amazon 250 millió dollárt költött csak arra, hogy megszerezze a sorozatkészítési jogokat – és ha a mű hosszára, a szereplőkre, a stábra és minden egyéb költségre is gondolunk, simán elképzelhető, hogy a cég végül akár egy milliárdnyi dollárt is kiadhat majd, mire tető alá hozza a sorozatot. És ami ebben az esetben igencsak megdobja a költségeket: az Amazon bevállalta, hogy a készülő sorozat nem lesz rövidebb, mint 5 évad. Vagyis már az első képkockáknál nagyon kell tudniuk, merre van az arra, hiszen ha nem működik a dolog, valahogy akkor is rá kell venni a nézőket, hogy akár 5 évadon keresztül is kitartsanak.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint az Amazon ugyanakkor már rögtön spin-offokban is gondolkodik, hiszen ennyi pénzt nem költ el csak úgy az ember, hogy jó poén, csináljuk meg – hanem már tudatosan készülnek arra is, hogy mi lesz akkor, ha véget ér a sorozat. A szerződésük szerint 2 éven belül el is kezdik a sorozat gyártását – ami talán soknak tűnhet, de tekintettel a pénz és a projekt nagyságára, azért annyira nem egy hosszú idő – így minden bizonnyal a következő időszakban szabad kapacitásuk nagy részét ez teszi majd ki.

Ami még érdekes részlet: az Amazon azt is meglebegtette, hogy lehet, hogy használnak majd  Peter Jackson alapanyagából (A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége, A Gyűrűk Ura: A két torony, A Gyűrűk Ura: A király visszatér) – ám hogy ez pontosan mit jelent, még nem derült ki pontosan. Ahogy az sem, hogy Jacksonnal egyáltalán lesz-e a köze a dologhoz. Erről csak annyit tudni, hogy a rendező ügyvédje felvette a kapcsolatot a céggel, és elindítottak egy, diplomatikusan egyelőre csak beszélgetésnek titulált folyamatot.

Minél több részlet derül ki a Gyűrűk Ura-sorozatról, annál hajmeresztőbbnek hangzik – és a következő pár évben kiderül majd, érdemes volt-e ennyi pénzt kiadni érte.