Peter Jackson még a hipnózist is fontolóra vette, hogy elfelejtse A Gyűrűk Urát, és erre jó oka volt

Peter Jackson neve örökre egybe forrt A Gyűrűk Ura trilógiával, hiszen neki köszönhettük, hogy J.R.R. Tolkien műfajteremtő remekműve a mozivásznon is megjelent és mi elmerülhettünk Középfölde mesés világában. Kétségtelen, hogy az ezredforduló környékén készült trilógia igazi filmtörténeti klasszikus, amelynek megalkotása nagyjából hat évet vett igénybe. Most Peter Jackson mégis arról beszél, bárcsak elfelejthetné az egészet.

Persze nem kell megijedni, nem arról van szó, hogy az alkotó a művet megutálta (na, melyik – nem Peter Jackson – filmből idéztem?). Épp ellenkezőleg. Peter Jackson nemrégiben egy podcast vendége volt, ahol természetesen a többszörös Oscar-díjas alkotás is téma volt. Itt hangzott el a rendező szájából, hogy bizony, ha tehetné, elfelejtené az egészet.

Még azt is hozzátette, hogy korábban komolyan fontolóra vette a hipnózist is, hogy kitörölje a filmeket és az azok elkészítésével töltött hat év emlékeit. Erről állítólag a brit mentalistával, Derren Brownnal is konzultált, aki állítólag kivitelezhetőnek tartotta a dolgot. Persze végül nem próbálták ki.

De mi oka lenne Peter Jacksonnak, hogy elfelejtse az egész A Gyűrűk Ura munkáját? A rendező elárulta, hogy egyetlen nagy szívfájdalma van: hogy a neki sosem adatik meg, hogy úgy nézze meg a filmeket, mint egy mezei rajongó. Mivel a filmek minden képkockáját betéve ismeri és tisztában van azok minden apró részletével és hátterével, neki egyszerűen nincs esélye egyszerű rajongóként megnézni a saját filmjét. Pedig a szíve egyik nagy vágya lenne, amire tényleg nincs lehetősége. És kötve hisszük, hogy bárki képes lenne őt úgy hipnotizálni, hogy kitörölje a fejéből a filmek emlékét.