Pezsgő és macaron – egy feledhetetlen kerti parti: 7 meglepő érdekesség, amit tudnod kell a filmről

Már a Agnès Jaoui filmje, melynek premierje kapcsán 7 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Hova fajulhat egy házavató, ahova kiöregedett médiacelebek és feltörekvő YouTube-sztárok is meghívást kaptak? Castro, az egykor sikeres, de mára szinte teljesen elfeledett tévésztár kerti partira hivatalos Párizs egyik gyönyörű villájába. Az összejövetelre, amelyet producere rendez, eljön Castro volt felesége, Hélène is. A két ember régen közös célokat tűzött ki, de míg Hélène hű maradt értékrendjéhez, Castro az évek során kiábrándult cinikussá vált. Felbukkan a lányuk, Nina is, aki nemrég könyvet írt szüleinek életéről. Miközben fogy a pezsgő és a macaron, a francia vígjátékok hagyományainak megfelelően mindenkiről lehull a lepel, és felszínre kerülnek a rejtegetni való titkok és gyengeségek.

A film rendezői székét Agnès Jaoui foglalhatta el (Ízlés dolga, Mint egy angyal), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui, Sam Karmann, Héléna Noguerra, Léa Drucker, Yvick Letexier és Frédéric Pierrot. A forgatókönyvet Jean-Pierre Bacri és Agnès Jaoui szerezte.

Íme 7 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Pezsgő és macaron Agnès Jaoui ötödik egészestés filmje, és egyben az ötödik alkalom, amikor Jean-Pierre Bacri forgatókönyvíróval dolgozott együtt.
  • A film egyik szereplője, Yvick Letexier rendkívül népszerű YouTube-er Franciaországban. "A húsz, huszonöt év felettiek többsége nem ismeri, de a fiatalabb korosztály számára valóságos sztár. Gyakorlatilag ő a leghíresebb az egész stábból" - viccelődött egy interjúban a film rendezője, Agnès Jaoui.
  • Agnès Jaoui a forgatás előtt három forrást jelölt meg a stáb számára inspirációként. Ezek: Esküvő (Robert Altman), Nikita Mikhalkov befejezetlen zongoradarabja és a Játékszabály (Jean Renoir).
  • Agnès Jaoui és Jean-Pierre Bacri elképzelése már az elejétől az volt, hogy a filmet egyetlen helyszínen forgassák. Különösen az után, hogy legutóbbi közös filmjük, a Au bout du conte jókora kihívás elé állította őket, ugyanis több mint 50 helyszínen kellett dolgozniuk.
  • Agnès Jaoui rendező és Jean-Pierre Bacri forgatókönyvíró elmondták, hogy a filmjükkel görbe tükröt akartak állítani azokanak a hírességeknek, akik életük minden pillanatát közzéteszik a közösségi oldalakon.
  • Éric Viellard és a rendező, Agnès Jaoui hosszú évek óta szoros barátságot ápolnak.
  • Jean-Pierre Bacri és with Kévin Azaïs második közös filmje az Eszeveszett esküvő után.

Hazai premierdátum: 2019.04.04.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: