Quentin Tarantino regényt ír, mondjuk a részleteket!

Bár nagyon úgy tűnik, hogy Quentin Tarantino csakugyan beváltja mindazt, amit korábban mindig is hangoztatott filmes karrierjéről, és „mindössze” 10 filmet készít majd, mindez nem jelenti azt, hogy a rendező teljesen visszavonul.

Tarantino egy Martin Scorsesevel zajlott közös beszélgetés során ugyanis elárulta, hogy jelenleg első regényén dolgozik, a rendező ráadásul néhány apróbb információt is elhintett a cselekménnyel kapcsolatban.

„A karakterem egy második világháborús veterán, aki rengeteg vérontást látott korábban. Az ötvenes években sikerül csupán hazatérnie, és úgy érzi, minden ezzel a témával kapcsolatos film hamis” – mondta Tarantino.

A regény főhőse teljesen álságosnak érzik a korabeli hollywoodi filmeket, így rövidesen olyan alkotókat fedez fel, mint Kurosawa és Fellini, akiknek alkotásait sokkal őszintébbnek találja.

Az idén nyáron került a mozikba Tarantino kilencedik filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, amelyre többen a rendező legkiforrottabb munkájaként tekintenek, és bár egyelőre nincsenek megerősített hírek arról, mivel is szándékozik lezárni filmes karrierjét, mint ahogy első könyvének megjelenésének időpontja sem ismert még, a közeljövőben alighanem egyre gyakrabban hallhatunk majd mindkettőről.