Akkora az érdeklődés A Bridgerton család - 2. évad második szezonja után, hogy a sorozat rekordot is döntött nézettség terén. Ám a sok érdeklődő közül nem mindenki elégedett azzal, amit a nyolc részből álló évadban látott. Arról már mi is írtunk, hogy sok kritika éri a sorozatot, amiért abban sokkal kevesebb az erotika az első évadhoz mérten. De most a sok önjelölt megmondóember az egyik karaktert és az őt megformáló színészt pécézte ki magának.

A Bridgerton család második szezonja nem meglepő módon Julia Quinn regényeinek második kötetét dolgozza fel. A középpontban ezúttal Anthony Bridgerton áll, a történet az ő és Kate Sharma közötti szerelemről szól. Csakhogy a sorozat készítői több ponton is jelentősen eltértek a regény cselekményétől (ami miatt szintén sok kritikát, de legalább ennyi dicséretet is kaptak).

Az egyik ilyen eltérés Kate húga, Edwina karaktere. Ő a regényben kevésbé hangsúlyos szereplő, itt viszont igen fontos szerepe van, mivel általa egyfajta szerelmi háromszög alakul ki közte, a nővére és Anthony közt. Sok rajongó ezt nem nézte jó szemmel és elég alantas módját választották, hogy nemtetszésüknek hangot adjanak.

Volt olyan, aki Photoshopban eltűntette Edwina karakterét a sorozat plakátjáról. De ennél rosszabb, hogy az őt megformáló Charithra Chandran színésznő is kapott bántó leveleket és üzeneteket a rajongóktól. Erről a színésznő az Entertainment Weekly magazinnak adott interjújában beszélt.

Elmondta, hogy nagyon nehezen viseli ezeket a személyét ért kritikákat, főleg azért, mert többségük olyan emberektől jön, akik nem is nézték végig az évadot. Mert ha végignéznék, akkor tudhatnák, hogy végül Edwina nem áll Kate és Anthony közé, sőt, mindenkivel közeli viszonyban marad.

A színésznő egyébként maga kérte a sorozat showrunnerét, Chris Van Dusent, hogy adjon nagyobb teret a karakterének. Nem szerette volna, ha Edwina csak egy mellékszál, egy történetvezetési eszköz lenne. Kérése, hogy Edwina kidolgozott személyiséget és karakterfejlődést kapjon a sorozatban, végül meghallgatásra talált.