Rebootot kap a Shrek franchise

A Dreamworks a Shrek mellett a Csizmás, a kandúr is a nulláról tervezi ismét felépíteni.

Négy epizód, és egy elkészült ötödik forgatókönyv után a Dreamworks úgy döntött, az elejétől vágnak neki a Shrek szériának. Az újrakezdés lehetőségét pedig nem más kapta meg, mint a Gru-filmek felett is atyáskodó Chris Meledandri, aki a Variety-nek adott interjúban beszélt a megbízásáról.

"A legnagyobb feladat a számunkra, hogy valami olyat alkossunk, amitől nem azt fogják érezni a nézők, hogy csak egy újabb filmet kaptak a folytatások sorában" - árulta el a producer, aki azt is hozzátette, hogy ennek ellenére a szinkronszínész gárdán nem kíván változtatni, amit azt jelenti, hogy Mike Myers mellett Eddie Murphy, Antonio Banderas és Cameron Diaz is visszatér majd a rebootban.

Az első Shrek-film 2001-ben került a mozikba, és egyedi karaktereivel, paródiába illő humorával gyakorlatilag azonnal beírta magát az animációs klasszikusok közé. A franchise beleérte a Csizmás, a Kandúrt világszerte 3,5 milliárd dollárt kaszált, így természetesen érthető, hogy a Dreamworks nem szívesen mondana le az egyik zászlóvivőjéről.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a reboot, egyelőre nincsenek információk.