A múlt héten elrajtolt A mandalóri második szezonja, a nyitó epizódban pedig mindjárt alaposan meg is bombázták a rajongókat egy rakás utalással más Star Wars filmekre. A jelek szerint ez a tendencia a továbbiakban is folytatódni fog, legalábbis a kiszivárgott részletek erre utalnak.

A második rész hamarosan debütál, ebben pedig a pletykák szerint Din Djarin és baby yoda egy olyan világba utazik, amilyen nem sok van a Star Wars univerzumban. Ez a bolygó a Karnac lehet, amely egy hatalmas óceánbolygó, ahol hőseink egy hajó fedélzetén kísérnek el rendeltetési helyére egy értékes rakományt.

A Karnac már az első évadban is szóba került, ám akkor csak említés szintjén, mivel Din Djarin nem vállalta el a megbízatást. De Greef Karga ekkor arról beszél, hogy hőseink hamarosan ellátogathatnak a Karnacra.

A találgatások szerint amennyiben tényleg ide vezetnek majd az új kalandok, akkor az egyben egy régi kedvenc faj és szereplő visszatérését is jelenti. A Mon Calamari egyike a Star Wars univerzum kitalált fajainak, akik aktív részesei a háborúskodásnak. E faj egyik leghíresebb képviselője Ackbar admirális, aki már az eredeti trilógiában is felbukkant. Ám ő a Star Wars: Az utolsó Jedik során életét veszti.

Most viszont a találgatások szerint ő is visszatérhet, hiszen mint tudjuk, a sorozat eseményei korábban játszódnak. Persze mindez egyelőre csak spekuláció, amit hivatalosan sem a Lucasfilm, sem a Disney nem erősített meg. Így a második rész premierjéig érdemes mindent fenntartásokkal kezelni.