Rendkívül kínos pillanatok Amber Heard ügyvédjének záróbeszéde közben

Most már tényleg a végéhez közeledik Johnny Depp és Amber Heard tárgyalása, amely immár jó másfél hónapja tart Fairfaxben. Pénteken a színésznő ügyvédje, Ben Rottenborn épp a záróbeszédébe kezdett bele, amikor a tárgyalás néhány nézője – nem nehéz megtippelni, kinek az oldalán állhattak – sajátos módon zavarták meg a tárgyalás rendjét.

Amerikában van egy elterjedt módszer, amellyel a lakosságot az okostelefonjaik segítségével figyelmeztetik egy gyermekrablási vészhelyzetre, egyben kérik a lakosság segítségét. A jellegzetes sípoló hangot Amber Alertnek nevezik, ami az America’s Missing Broadcast Emergency Response szavakból tevődik össze.

Az elnevezés kapcsán nem nehéz kitalálni, hogy a pereskedő felek közül melyik oldal rajongói sütötték el ezt a „viccet” a tárgyalóteremben pénteken. Amikor Ben Rottenborn épp a záróbeszédét mondta, egyszerre több telefonon is megszólalt a sípoló hang, amire a tárgyalást vezető bírónő is reagált: „Úgy tűnik, van egy Amber-alertünk, páran elfelejtették kikapcsolni a telefonjaikat.” Néhány másodperccel később újra csend lett a teremben, de amint az ügyvéd folytatta volna a beszédét, ismét megszólalt a hang, ám ezúttal már nem tudták vele megzavarni.

Mint ismert, Johnny Depp 50 millió dollárra perelte be volt feleségét, Amber Heardet, amiért az egy véleménycikkében arról írt, hogy őt is bántalmazták, amikor férjnél volt. Bár a színészt név szerint nem említette meg, egyértelmű utalást tett rá, hogy róla van szó. Ezért Johnny Depp több komoly filmszereptől is elesett, ezért perelte be kártérítésért a feleségét. Aki persze ellenkeresetet adott be 100 millió dollára, amiért szerinte a volt férje vádaskodásai épp az ő karrierjét akasztották meg. Az esküdtszék várhatóan még a hosszú hétvége előtt összeül és megtárgyalja az ügyet.