Bár Robert Downey Jr. legutóbb az Oppenheimerben nyújtott alakításával szerzett újabb szakmai elismerést, a színész egy korábbi interjúban elmondta, hogy a 2006-os Holiday meghallgatásán ugyanakkor csúnyán beégett.

Mindezt most a film sztárja, Kate Winslet (legutóbbi alakításai a galériánkban) is “megerősítette”. A színésznő a The Tonight Show vendége volt, amelyben legújabb sorozatát, A rezsimet népszerűsítette, mindemellett a műsorvezető, Jimmy Fallon arra is rákérdezett, emlékszik-e még Downey Jr. meghallgatására.

“Rendkívül jól emlékszem rá. Azt mondták nekünk, hogy ez csak amolyan ‘olvasópróba’ lesz.  Nem tudtam, hogy ez egy meghallgatás a szerepre. Nagyon sajnálom, hogy nem kapta meg. Sajnálom, ha akaratomon kívül is gonosz vagy goromba voltam vele akkor. Robert Downey Jr. brit akcentussal próbált játszani, de én komolyan azt hittem, hogy az ausztrál, így csak arra tudtam gondolni, hogy ez nagyon rossz, hogy ez nem fog működni” - mondta Winslet.

A szerepet végül Jude Law kapta, a Nancy Meyers rendezésében készült Holiday pedig még így is parádés szereposztással büszkélkedhet, hiszen Winslet mellett a film további főszerepében Cameron Diaz, Dustin HoffmanJack Black, James Franco, John Krasinski és Eli Wallach láthatók. A 85 millió dollárból készült projekt ráadásul 205 millió dollárt keresett világszerte.

“Az emberek az utcán sokkal inkább a Holiday, semmint a Titanic miatt ismernek meg és jönnek oda hozzám. Főként anyukák, akik azt mondják, hogy náluk szinte már hagyomány, hogy karácsonykor megnézik a filmet” - tette hozzá Winslet.

86 Holiday  (2006)

romantikus | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Iris reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös... több»