Robert Pattinson már kétszer kigolyózta Henry Cavillt

Ma már mind Robert Pattinson, mind Henry Cavill neve elég felkapott lett, mindketten sokmilliós rajongótáborral rendelkeznek, és több nagy költségvetésű filmet tudhatnak maguk mögött. Ám Henry Cavill karrierje csak jóval később indulhatott be igazán, mint azt szerette volna, és ebben tulajdonképpen Robert Pattinson keze is benne van kissé.

A két színész ugyanis a 2000-es években több olyan szerepért is versenyeztek, amelyek meghatározók lehettek volna mindkettejük karrierjében. Illetve egyikükében lettek is. Talán kevesen tudják, de a 2005-ös Harry Potter és a tűz serlege Cedric Digoryjának szerepére Henry Cavill is ott volt a lehetséges jelöltek között. Ám végül e szerepet Robert Pattinson nyerte el.

Ezzel utóbbi be is indította karrierjét, hiszen bár a filmben csak mellékszereplő volt, azonnal meglátták benne a tehetséget (és a tinilányok az új bálványukat). Nem volt kétséges, hogy az ifjú színész előtt nagy pálya áll, hacsak nem siklatja ki valahol. Eddig nem tette, sőt…

De néhány évvel később a két színész útjai ismét keresztezték egymást. Ezúttal Stephenie Meyer mára kultikussá vált regénye, az Alkonyat moziadaptációjának castingján. Itt ugyanis a hírek szerint az írónő kezdettől fogva Henry Cavillt képzelte el Edward Cullen szerepében, csakhogy erről sem a színészt, sem a film készítőit nem értesítette. Arról nem is beszélve, hogy bár Henry Cavill is jó esélyekkel indult a szerepért, végül azért nem őt választották, mert túl idős lett volna egy 17 éves fiú karakteréhez. Így jött Robert Pattinson, aki ezzel másodszor is elhappolt előle egy karrierformáló szerepet.

A sors fintora, hogy most mindketten ugyanannak a DC-univerzumnak az aktív részesei. Henry Cavill évek óta Supermanként bukkan fel a mozikban, bár az ő jövője egyelőre erősen kérdéses. Robert Pattinson pedig épp a szuperhősi debütálására készül, mint a következő Batman.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»