Robin Williams gyűlölte Ethan Hawke-ot a Holt költők társasága forgatásán?

Közel harminckét évvel ezelőtt került a mozikba Peter Weir rendezése, a Holt költők társasága, amellyel kapcsolatban megdöbbentő kulisszatitkot osztott meg a film egyik főszerepét alakító Ethan Hawke.

A színész az idei Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon adott interjújában beszélt arról, milyen is volt együtt dolgozni annak idején Robin Williams-szel. “Azt hiszem, Robin gyűlölt engem” - jegyezte meg Hawke, majd hozzátette, hogy pályakezdő színészként igyekezett komolyan venni mindent a munkájával kapcsolatban, ez pedig nem várt feszültséghez vezetett a forgatáson.

“A forgatáson állandóan viccelt, 18 évesen pedig ez nagyon irritáló volt számomra. Ő nem bírt leállni, én pedig nem voltam hajlandó mindenen nevetni” - tette hozzá a színész, aki azt is elárulta, hogy ma már másként látja az akkori helyzetet.

“Van ez a jelenet, amelyben verset kell szavalnom. Mondott egy viccet a felvétel végén, majd azt mondta nekem, hogy félelmetes vagyok. Azt hittem, hogy ez is egy vicc, de ahogy egyre idősebb lettem, rá kellett jönnöm, hogy a fiatalokban tényleg van valami félelmetes.”

dráma

A Welton Akadémia tanára egészen rendhagyó módszerekkel kezdi meg a tanítást 1959-ben a konzervatív iskolában. Diákjait arra ösztönzi, hogy ne könyvből akarják megtanulni az... több»