Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
42
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
TomÁcs   2019. 12. 30.

legújabb vélemény

Remek film, amely a barátságon, és a családon túl bemutatja a tanár diák kapcsolta egy különös formáját, hogy bizony így is lehet.

 
indingo   2017. 12. 28.

Egy fiúiskola, egy rendhagyó tanár és a felnőtté válás szélén álló fiúk. Rengeteg apró mondanivalóval, érdekes karakterekkel. Igazán különleges film.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 15.

"Kapitány, kapitányom". A tanár-diák filmek egyik klasszikusa a feledhetetlen Robin Williams-szel a főszerepeben. A film számos témát latolgat köztük a felnőtté válást, az első szerelmet, a példakép keresést, a barátságot és árulást és természetesen az apa-fiú viszonyt is (amely a tragikus végkifejletet okozza). Azt gondolom ez egy olyan film, amelyre mindeki örök élményként tekint vissza, aki akár csak egyetlen egyszer is hagyta magát a hatalmába keríteni.

 
VvV   2018. 10. 30.

Azért nagyszerű a film, mert teljesen hétköznapi dolgokról és problémákról szól.

 
MKristijan   2017. 02. 13.

Örök kedvenc ez a film, amilyen mondanivalót tartogat, mai napig megállja a lábát. Sajnos a mai oktatásban is jelen van ez a jelenség. Néha jól jönnek a Kapitányok ma is, és hál Istennek itt-ott akadnak.

A film összbevétele 140 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti forgatókönyv szerint Robin Williams karaktere meghalt volna leukémiában, ám a rendező úgy döntött, hogy a történetet a diákokra helyezi, így ez a szál kikerült a szkriptből.

(ArpiHajdu és Réci )
 

1989-ben Peter Weir a Zöld kártya című filmjét akarta megvalósítani, ám a film főszereplője, Gerard Depardieu közölte vele, hogy abban az évben nem ér rá leforgatni a filmet. Mivel a Touchstone-nál nem akarták, hogy tehetséges rendezőjük munka nélkül maradjon, elküldték neki a Holt költők társasága forgatókönyvét, amibe Weir azonnal beleszeretett.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Lara Flynn Boyle-nak lett volna egy kisebb jelenete a filmben, de végül kivágták azt.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.