Samuel L. Jackson szerint megérdemelte volna az Oscart ezért a filmért

Bármennyire is meglepően hangzik, Samuel L. Jackson mindössze egy Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, amelyet a Ponyvaregényben nyújtott alakításáért kapott.

Noha Jacksont idén tiszteletbeli Oscar-díjjal tüntetik ki, a színész saját bevallása szerint Jules szerepéért meg kellett volna kapnia az elismerést. “Az Oscar nem a vesszőt mozgatja a csekkeden, ez arról szól, hogy seggeket ültessenek a székbe, és én jó munkát végeztem ebben” - jegyezte meg Jackson.

A színész saját meglátása szerint ugyanis egy Oscar-díj mindig nagyobb reflektorfénybe kellene helyeznie egy produkciót, így Jackson erősen támogatta korábban is azt az elképzelést, miszerint azok a filmek kapjanak szobrot, amelyek közönségsikernek számítanak.

Jackson korábban már azt is elmondta, hogy az idei gálán a tavaly decemberben mozikba került Pókember 3 - Nincs hazaút megérdemelné a díjat, hiszen a film 1,8 milliárd dollár bevételt termelt.

“Elérte azt, aminek egy filmnek mindig is célja volt, beültette az embereket egy nagy sötét szobába” - jegyezte meg Jackson.