Schwarzenegger: 7 millió forint minden kimondott szóért

Az első Terminátor-filmben, a Terminátor - A halálosztóban Arnold Schwarzenegger T-800-asa egy sztoikus gép volt egyetlen céllal. Nem is meglepő, hogy alig szólt néhány szót.

Mint köztudott, Schwarzeneggernek nem az angol az anyanyelve, az első Terminátorban pedig nem is nagyon erőltette a beszédet. Gondoltátok volna, hogy a filmben mindössze 17 sora van?

Ez a 17 megszólalás pedig mindössze 58 szóból áll. Ha emlékeztek, a színész megszólalásai többnyire kimerültek az olyan egysorosokban, mint a “Visszatérek” vagy a “Szükségem van a ruhádra.”

A színész ezért a szerepét állítólag mindössze 75 ezer dollárt kapott, ami azt jelenti, hogy nagyjából 1300 dollárt kapott minden egyes kimondott szóért. 

A Terminátor folytatásaiban aztán már sokkal többet beszélt, a Terminátor 2. - Az ítélet napjában 700 szóig jutott, de ekkor már 15 millió dollárt kapott, ami szavanként 21 429 dollárnak (kb. 7 millió forint) felel meg. 

A Terminátor-franchise jövője a Sötét végzet gyenge szereplése után továbbra is bizonytalan, de ha lesz újabb is film, kötve hisszük, hogy Schwarzenegger újra fel fog tűnni benne.

akció | sci-fi

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy... több»